KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

lørdag 28. juni 2014

SOMMERREPRISE

Jeg gjør som radio og TV i ferietiden, sender repriser. 
I sommer vil jeg vise i reprise noen innlegg jeg har laget på grunnlag av bilder og fortellinger jeg har fått fra noen av dere. 
P.S. Jeg tar gjerne imot bilder og historier fra alle som vil dele!
 
Først ut er Cathrine:

Brudebilde Kirsten  og Jean  29.1.1955
Fotograf: Sturlason

Jeg fikk en e-post fra Cathrine med bloggen Catrines Kreative Hjørne
Hun sender brudebilde av foreldrene sine. 
Se den flotte, 17 år gamle bruden i en nydelig kjole!
Cathrine forteller:

"Hei Jorun!
Jeg leste akkurat innlegget ditt om bruder med nelliker i brudebuketten, og tenkte jeg ville sende deg mine foreldres brudebilde! De giftet seg i Oslo Rådhus 1955, og bildet er tatt hos Sturlason! Min mor var bare 17 år, men ser jo mye eldre ut! Jeg tror ikke jeg har sett noe bilde i helfigur, men bare dette. De er vel veldig typisk for 1950-tallet! 
Det var jo begynnelsen på bedre tider det, og starten på f.eks. utbyggingen av drabantbyene. Mine foreldre flyttet inn i en OBOS blokk på Kaldbakken i Oslo da jeg var 2 år, og det var jo som å komme til himmelen det – med innlagt bad og alle bekvemmeligheter! De hadde inntil da leid 2. etasje i et hus på Nordstrand.


 Jeg elsker jo bilder fra 1950-tallet og bruker dem mye på bloggen min! Bildet jeg legger ved her er fra 17. mai 1965. Det er av min mor, meg og mine brødre!

Jo da, jeg er eldste barnet til brudeparet du fikk bilde av i går, og ble født noen år senere som 1 av 3 søsken! Mine foreldre heter Kirsten og Jean, og jeg opplevde en typisk barndom fra 1960-tallet, slik Anne B Ragde beskriver i boken sin "Jeg skal gjøre deg så lykkelig!" Jeg skrev forresten om boken hennes på bloggen min her
Da fant jeg et bilde fra min mors 75-års dag i juni i år, hvor jeg faktisk brukte min mors og fars brudebilde til å lage dekor på kaken! Oldebarna (mine barnebarn) står rundt og lar seg imponere! "
 

 
 Tusen takk, Cathrine! Det er kjempegøy når noen vil dele bilder og historier!

8 kommentarer:

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei! Så artig dette gjensynet var! Jeg synes ofte repriser er litt kjedelig, men nå gleder jeg over å se meg selv i en morsom sommerreprise her hos deg! Selv har jeg vurdert å ta "sommerstengt" på bloggen min i juli - men kanskje var noen repriser en bedre ide hos meg også? Dette må jeg tipse moren min om! Ha en fin sommer! Klem fra meg :-)

Mormorfarmor Inger sa...

Repriser er bra :)

Eva sa...

Repriser er veldig bra, for dette innlegget hadde jeg ikke lest tidligere. Et nydelig brudepar, og bruden så noe eldre ut, men en vakker brud..

Ja takk til repriser.. Blir nok å blogge litt til før vi drar på ferie..

Varm hilsen fra Eva

AvMeg sa...

Fint med repriser. Jeg kan ikke huske å ha lest dette før. Gøy å høre om hvor glade det unge paret var for å flytte inn i blokk. I dag skal de unge gjerne flytte inn i nytt hus eller et stort hus som de pusser opp til det ugjenkjennelige. Velstanden har økt, men kanskje ikke lykken?

Bundingen sa...

Artig å lese! Her var det lett å kjenne seg igjen. Gleder meg til flere repriser.

Ha en fin mandag!

Klem

Kleppanrova.com sa...

Repriser er en oppfrisker av hukommelsen!
Ha en flott dag Jorun!
Klem fra Ingun

toves sammensurium sa...

A-ha,nå demper det for meg ber ~ du har fått nytt navn!!!Ser jo på bloggen at det er samme,herlige stil (heldigvis)!!!Artige historier og sjarmerende bilder,som alltid!
God helg :)
Toveklem :)

amo sin blogg sa...

Kjekt å lese og å sjå bilde frå ei tid då eg var lita...
Lurt med repriser, fin idè.