KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

tirsdag 7. juni 2022

NASJONALMUSEET ÅPNER

 Endelig åpner Nasjonalmuseet !

 


Nasjonalmuseet for kunst er et norsk statlig museum etablert i 2003 gjennom sammenslåingen av Arkitekturmuseet, Kunstindustrimuseet, Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet og Riksutstillinger. Nasjonalmuseet samler og tar vare på, stiller ut og formidler landets mest omfattende samlinger av kunst, arkitektur og design. Samlingen inneholder nærmere 400 000 verk.(Wickipedia)

Vi har vært så heldige å få billetter til åpningen på lørdag. 

 Fordi det er en samling av flere museer og gallerier, vil det bli veldig mye forskjellig å se. Vi får ikke med oss alt på ett besøk. Selve bygget er jo også veldig omdiskutert.




Siden dette også er et nasjonalgalleri og museum for samtidskunst, har kuratorer vært på rundtur i Norge for å velge ut kunstnere og verk som skal vises ved åpningen og hele sommeren. Utstillingen går under navnet Jeg kaller det kunst. Blant de utvalgte er  Alt går bra og deres verk Den Norske Idealstaten som jeg har skrevet om på bloggen før og som en del av dere har engasjert dere i. ( Trykk på Alt går bra og bla nedover, så finner dere mange av våpenskoldene som stilles ut).

Jeg regner med at det må bli flere turer til Nasjonalmuseet i tiden som kommer. Jeg har vært på det gamle Nasjonalgalleriet mange ganger fra tidlig ungdom. På lørdag er vi mest interessert i å se Alt Går Bra sin utstilling, fordi denne kunstgruppen består av min datter og svigersønn.


Alt går bra har i lengre tid reist rundt til landets kunstforeninger med våpenskjold. Fra 17. juni vil det også bli mulig å se en del av dem i Alt går bra lokale i Strandgaten i Bergen.


Jeg kommer nok til å ta en hel del bilder og dele med dere etterhvert her, både av huset og forskjellige utstillinger. 

Tekstilkunstneren Borgny Svalastog som jeg skrev om på bloggen i fjor er også representert sammen med en del andre jeg kjenner, så jeg vil konsentrere meg om samtidskunsten denne gangen.

 Jeg er dessuten spent på å se skulpturen Moren som har dukket opp utenfor Munchmuseet siden sist.