KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

mandag 29. oktober 2012

E-POST FRA CATHRINE



Brudebilde Kirsten  og Jean  29.1.1955
Fotograf: Sturlason

Jeg fikk en e-post fra Cathrine med bloggen Catrines Kreative Hjørne
Hun sender brudebilde av foreldrene sine. 
Se den flotte, 17 år gamle bruden i en nydelig kjole!
Cathrine forteller:

"Hei Jorun!
Jeg leste akkurat innlegget ditt om bruder med nelliker i brudebuketten, og tenkte jeg ville sende deg mine foreldres brudebilde! De giftet seg i Oslo Rådhus 1955, og bildet er tatt hos Sturlason! Min mor var bare 17 år, men ser jo mye eldre ut! Jeg tror ikke jeg har sett noe bilde i helfigur, men bare dette. De er vel veldig typisk for 1950-tallet! 
Det var jo begynnelsen på bedre tider det, og starten på f.eks. utbyggingen av drabantbyene. Mine foreldre flyttet inn i en OBOS blokk på Kaldbakken i Oslo da jeg var 2 år, og det var jo som å komme til himmelen det – med innlagt bad og alle bekvemmeligheter! De hadde inntil da leid 2. etasje i et hus på Nordstrand.


 Jeg elsker jo bilder fra 1950-tallet og bruker dem mye på bloggen min! Bildet jeg legger ved her er fra 17. mai 1965. Det er av min mor, meg og mine brødre!

Jo da, jeg er eldste barnet til brudeparet du fikk bilde av i går, og ble født noen år senere som 1 av 3 søsken! Mine foreldre heter Kirsten og Jean, og jeg opplevde en typisk barndom fra 1960-tallet, slik Anne B Ragde beskriver i boken sin "Jeg skal gjøre deg så lykkelig!" Jeg skrev forresten om boken hennes på bloggen min her
Da fant jeg et bilde fra min mors 75-års dag i juni i år, hvor jeg faktisk brukte min mors og fars brudebilde til å lage dekor på kaken! Oldebarna (mine barnebarn) står rundt og lar seg imponere! "
 

 
 Tusen takk, Cathrine! Det er kjempegøy når noen vil dele bilder og historier!