KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

tirsdag 31. august 2010

E-post fra Karen

 En hyggelig e-post landet i mail-boksen min. Den kom fra Karen som skriver:


"Jeg kom over bloggen din via en link på et slektsforum. Det var kjempemorsomt å lese om de forskjellige brudekjolene og se alle de flotte bildene. Etter å ha lest bloggen din måtte jeg se litt på de gamle fotografiene jeg har og nå ser jeg på dem med litt nye øyne. Jeg ser for eksempel at min oldemor har akkurat samme stil som det øverste bildet på "å tidfeste brudebilder". 



"Jeg legger ved to bryllupsbilder. Begge parene er mine oldeforeldre og begge parene giftet seg i 1894.  
Det først bildet viser Kristian Bernhard Jakobsen og Martha Lovise Aagesdatter, de giftet seg i Trondheim og flyttet til Bodø hvor han drev butikk. Kristian døde i 1909 og Martha Lovise satt igjen med tre barn." Fotograf Aune, Trondheim


                              


 "Det andre bildet viser Jakob Andreas Johansen og Ane Isaksdatter. De kom fra Meløy i Nordland. Jeg har alltid syntes at Ane ser fryktelig streng ut på alle bilder av henne, men hun var vistnok veldig snill og stillferdig. Jakob var smed og gårdbruker og Ane var fire år eldre enn ham. Bildet er tatt i studioet til Lovise Engen i Bodø. Hun var en dame som var forut for sin tid, og drev med fotografutdanning, kvinnesaksarbeid og politikk."