KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

tirsdag 7. juni 2022

NASJONALMUSEET ÅPNER

 Endelig åpner Nasjonalmuseet !

 


Nasjonalmuseet for kunst er et norsk statlig museum etablert i 2003 gjennom sammenslåingen av Arkitekturmuseet, Kunstindustrimuseet, Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet og Riksutstillinger. Nasjonalmuseet samler og tar vare på, stiller ut og formidler landets mest omfattende samlinger av kunst, arkitektur og design. Samlingen inneholder nærmere 400 000 verk.(Wickipedia)

Vi har vært så heldige å få billetter til åpningen på lørdag. 

 Fordi det er en samling av flere museer og gallerier, vil det bli veldig mye forskjellig å se. Vi får ikke med oss alt på ett besøk. Selve bygget er jo også veldig omdiskutert.
Siden dette også er et nasjonalgalleri og museum for samtidskunst, har kuratorer vært på rundtur i Norge for å velge ut kunstnere og verk som skal vises ved åpningen og hele sommeren. Utstillingen går under navnet Jeg kaller det kunst. Blant de utvalgte er  Alt går bra og deres verk Den Norske Idealstaten som jeg har skrevet om på bloggen før og som en del av dere har engasjert dere i. ( Trykk på Alt går bra og bla nedover, så finner dere mange av våpenskoldene som stilles ut).

Jeg regner med at det må bli flere turer til Nasjonalmuseet i tiden som kommer. Jeg har vært på det gamle Nasjonalgalleriet mange ganger fra tidlig ungdom. På lørdag er vi mest interessert i å se Alt Går Bra sin utstilling, fordi denne kunstgruppen består av min datter og svigersønn.


Alt går bra har i lengre tid reist rundt til landets kunstforeninger med våpenskjold. Fra 17. juni vil det også bli mulig å se en del av dem i Alt går bra lokale i Strandgaten i Bergen.


Jeg kommer nok til å ta en hel del bilder og dele med dere etterhvert her, både av huset og forskjellige utstillinger. 

Tekstilkunstneren Borgny Svalastog som jeg skrev om på bloggen i fjor er også representert sammen med en del andre jeg kjenner, så jeg vil konsentrere meg om samtidskunsten denne gangen.

 Jeg er dessuten spent på å se skulpturen Moren som har dukket opp utenfor Munchmuseet siden sist.
7 kommentarer:

Marit sa...

Den utstillingen høres spennende ut.
Lykke til med datter og svigersønn!

Barwitzki sa...

Det er flott at du fikk være med på åpningen. Herlig.
Jeg ønsker din datter og svigersønn lykke til med utstillingen. Så fint. :-))
På min siste tur til Norge var jeg bare innom Oslo (jeg var på vei til nord, bare flyplas) så ikke i byen, og så kom Corona... så sist jeg var i Oslo var i 2017 for noen dager. Det har skjedd mye konstruksjonsmessig, noe som blir spennende for meg... Jeg elsker bygninger og kunstutstillinger.
Vi likte alltid å gå på Nasjonalgalleriet når vi var i Oslo... hva er det i det gamle bygget nå?

Kleppanrova.com sa...

Så spennende at datteren din og hennes prosjekt er med, jeg skal dra og se den. Min kunstnerkollega i kunstnergruppa Taiga har fått med et enormt stort broderi der, ikke så høyt men veldig langt. Hun har hedret mange kvinner i sitt teppe. Jeg er også med, navngitt. Ragnhild Arneberg heter kunstnerenog teppet heter Convention, en tegning med nål og tråd.
Jeg angrer egentlig på at jeg ikke sendte inn mitt "hommage prosjekt" med smykker til navngitte kvinner, det var dumt.

Gleder meg til en Oslo tur etter hvert, har ikke sett Munch enda heller og gleder meg til å studere moren foran bygget også.

Jorun sa...

Hommage- prosjektet ditt hadde passet veldig bra, der, Ingun. Håper det blir en mulighet senere for deg! Denne utstillingen står til 11.september, og det kommer vel flere utstillinger etter det?

Tove Steinbo sa...

Ja, det blir spennende å se museet. Jeg skal se på åpningen på NRK TV i dag.
Jeg sier også lykke til for din datter og svigersønn.
Tenker det blir en minneverdig dag for deg. Neste gang du kommer til Oslo må du si i fra, så kan vi ta en kaffekopp sammen.
Fine dager ønskes av Tove/fargeneforteller

Villrose sa...

Omdiskutert er bare fornavnet.
Men innsiden er helt sikkert bra og spennende.
Morsomt med datter og svigersønn der!
Man burde helt sikkert sette av noen dager til å være turist i Oslo i sommer. Har ikke fått besøkt hverken Munchmuseet eller det nye biblioteket heller.

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Jeg gleder meg til å besøke det nye Nasjonalmuseet! Vi skulle ha vært på åpning sist lørdag, men kom ikke hjem fra ferie før søndag, så det var dårlig timet!

Jeg ønsker deg en riktig god sommer!

Klem Cathrine :-)