KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

mandag 29. oktober 2012

E-POST FRA CATHRINEBrudebilde Kirsten  og Jean  29.1.1955
Fotograf: Sturlason

Jeg fikk en e-post fra Cathrine med bloggen Catrines Kreative Hjørne
Hun sender brudebilde av foreldrene sine. 
Se den flotte, 17 år gamle bruden i en nydelig kjole!
Cathrine forteller:

"Hei Jorun!
Jeg leste akkurat innlegget ditt om bruder med nelliker i brudebuketten, og tenkte jeg ville sende deg mine foreldres brudebilde! De giftet seg i Oslo Rådhus 1955, og bildet er tatt hos Sturlason! Min mor var bare 17 år, men ser jo mye eldre ut! Jeg tror ikke jeg har sett noe bilde i helfigur, men bare dette. De er vel veldig typisk for 1950-tallet! 
Det var jo begynnelsen på bedre tider det, og starten på f.eks. utbyggingen av drabantbyene. Mine foreldre flyttet inn i en OBOS blokk på Kaldbakken i Oslo da jeg var 2 år, og det var jo som å komme til himmelen det – med innlagt bad og alle bekvemmeligheter! De hadde inntil da leid 2. etasje i et hus på Nordstrand.


 Jeg elsker jo bilder fra 1950-tallet og bruker dem mye på bloggen min! Bildet jeg legger ved her er fra 17. mai 1965. Det er av min mor, meg og mine brødre!

Jo da, jeg er eldste barnet til brudeparet du fikk bilde av i går, og ble født noen år senere som 1 av 3 søsken! Mine foreldre heter Kirsten og Jean, og jeg opplevde en typisk barndom fra 1960-tallet, slik Anne B Ragde beskriver i boken sin "Jeg skal gjøre deg så lykkelig!" Jeg skrev forresten om boken hennes på bloggen min her
Da fant jeg et bilde fra min mors 75-års dag i juni i år, hvor jeg faktisk brukte min mors og fars brudebilde til å lage dekor på kaken! Oldebarna (mine barnebarn) står rundt og lar seg imponere! "
 

 
 Tusen takk, Cathrine! Det er kjempegøy når noen vil dele bilder og historier!

8 kommentarer:

polkadotpeticoat sa...

What a lovely post and pictures......i loved your previous one also!

Mormorfarmor Inger sa...

For en vakker brud! Artig å lese historien hennes også, siden jeg også er født i Oslo og flytta inn i blokk med vannklosett og bad i 1955. Jeg husker ikke så mye av det, men ble jo fortalt at det var luksus, når man kom fra en bygård med utedo..

Kleppanrova.com sa...

Så vakker brud, men det er utrolig at hun bare er 17år. Jeg jobber med 17,-18åringer hver dag og ser nesten på de hvor gamle de er, men denne hadde aldri jeg tatt som 17 år.
Utrolig morsomt med disse gamle 50-tallsbildene.
Nå fikk jeg et spark bak til å fortsette historien min om pappa og Lillehammer, der har jeg vært lenge i 1947 nå. Får se og poste et innlegg snart videre på bloggen min.

erleichda sa...

Nydelig brudebilde og den kake ideen er helt fantastisk! Ikke rart barna lar seg imponere ; )

Guri sa...

Jeg tror de så litt gamlere ut før i tiden. De fikk nok litt mer ansvar enn vi gjør nå ;)
Flotte bilder og fin historie :)
KLÆM

AvMeg sa...

Fint brudebilde og gøy å lese historien som fulgte med :)

Refleksjon på livsvegen sa...

Så flotte bilde! Kjekt at ho deler dei med deg som igjen deler dei med oss ;-)

amo sin blogg sa...

Kjekt å høyre historia bak bilda.
Du har ein flott blogg !

Eg har ei merksemd til deg i bloggen min i kveld !

klem frå Anne-Mari