KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

onsdag 21. april 2010

Nasjonalromantikk

Se hva jeg fant på nettet :) Der er en hel side med fotografier av hodeplagg brukt av bruder som gifter seg i nasjonaldrakter fra forskjellige deler av landet. Denne spesielle brudekronen kommer fra Voss. Det var vanlig at brudene hadde det lange håret sitt utslått under kronen. Jeg syns det er morsomt å se den store forskjellen på modellenes avslappede posering for fotografen, og de autentiske brudenes anspente og alvorlige ansikter i det de fotograferes, for de fleste av dem for første, og kanskje eneste, gang i livet..

"Fotografering: Selve eksponeringsøyeblikket 1895 - 1899 Avbildet sted: Norge, Oslo (fylke), Oslo Fotograf, sikker: Lund, Solveig Fra perioden 1895-1899 hadde fotograf Solveig Lund studio på tre forskjellige adresser i Oslo - Pilestrædet 21 (2 og senere 3 etage), Universitetsgaden 22 og Torvet 9. Fotografiet kan være tatt et av disse stedene. Solveig Lund utdannet seg som kunstfotograf (nasjonaldrakter, landskaper m.m) med særlig henblikk på turisttrafikken."

3 kommentarer:

Anonym sa...

utrolig spennende prosjekt

Kleppanrova.com sa...

Dette er jo veldig spennende, mye morsom hodeprakt.

Anonym sa...

Tusen takk for et veldig trivelig innlegg :) Det varmer en 'nybakt' blogger å få en ny følger; tusen takk igjen!

Og for en artig blogg du har! Jeg må innrømme at ved første øyekast syntes jeg det hele virket en smule sært, men etter å ha lest litt nedover så tenkte jeg: Oi, dette var da skikkelig spennende! Det er da litt av et prosjekt du har begynt på! Jeg leste alle innleggene dine, lo litt av noen veeldig alvorlige ansikter, og beundret mange fine klesplagg. Etter hvert begynte jeg å gi teksten litt mer fokus, og fant jo også ut at du har mye historie å presentere. Imponerende hvordan du nøster alt sammen!
Jeg skal forsøke å samle noen gamle brudebilder fra gården jeg er fra å sende deg :)
Klem Ina