KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

torsdag 12. oktober 2023

PORTRETTMALERIER

Hei! Ser du på Portrettmesterskapet på Nrk? Gjennom programmet er jeg blitt kjent med kunstneren bak portretter som befinner seg i nærområdet mitt:

For noen år siden begynte det å komme opp store portretter på fundamentet til blokken som huser Solheim Alderspensjonat. Jeg går forbi der hver gang jeg skal handle dagligvarer. Jeg visste ingenting om hvem som hadde malt disse bildene. Men da jeg så på programmet Portrettmesterskapet i episoden fra Bergen, ble jeg litt klokere. Der dukket plutselig kunstneren bak disse portrettene opp, han malte den sprudlende Trude Drevland, tidligere ordfører i Bergen m.m.m.

Kunstneren heter Roderigo Cortez og driver med gatekunst. Jeg fant en side om hvordan portrettene jeg går forbi så ofte ble til her.

Jeg syns det er flott at mange forskjellige kunstnere får presentere seg gjennom dette programmet. Det er veldig lite billedkunst på norsk TV. De mest kjente kunstnerne er ikke med i dette programmet, og kvaliteten og portrettlikheten varierer. Jeg syns nrk, når de endelig viser billedkunst, kunne våge å gå mer i dybden og presentere kunstnere uten at det må være en konkurranse. Men nå får vi i hvert fall se billedkunst på TV. Og takk for det!

Trude Drevland valgte Roderigos portrett og dommerne valgte ham som en av kunstnerne som går videre, så vi får se mer til Roderigo Cortez i programmet. Vel fortjent!

Her kommer noen flere av bildene på Solheim Alderspensjonat i Bergen:

RC, som han kaller seg, har også dekorert en vegg på Bærekrafig liv, Løvstakken:


Fargerike bilder som lyser opp grå vegger. Takk Roderigo!