KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

mandag 18. juni 2012

Aung San Suu Kyi i Bergen


Foto: Vidar Langeland Foto: Eirik Langeland Fjeld, BA

Bergen hadde fint besøk i går. Raftoprisvinner og Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi kom til Bergen for å takke for Raftoprisen som hun fikk i 1990, året før hun fikk Nobels Fredspris.
Et sted i mylderet her, i nærheten av hjørnet med Bård Breiviks søyler t.v. var vi. Vi greide faktisk å finne hverandre etterpå også, mann, barn og barnebarn.
Det var ikke før vi kom hjem og så på nettet, at vi så henne og så at noen faktisk hadde fått sitte! Men vi var der! Sammen med ca 20.000 andre. En stor dag!

Fra Wikipedia:
"Professor Thorolf Raftos Minnepris er en pris som utdeles av Thorolf Raftos Stiftelse for Menneskets Rettigheter til enkeltpersoner, organisasjoner eller grupper som kjemper for ideer og prinsipper som underbygger FNs charter om menneskerettighetene. Thorolf Rafto var professor i økonomisk historie ved Norges Handelshøyskole.
Raftoprisen deles ut hvert år den første søndagen i november på Den Nationale Scene i Bergen.
Raftoprisen har vært delt ut hvert år siden 1987, og har etter hvert oppnådd stor internasjonal oppmerksomhet og prestisje. Prisen blir gitt til personer, grupper eller organisasjoner som ikke er kjent på verdensbasis. Meningen er å skape fokus rundt dem slik at arbeidet de gjør blir lettere. Fire av vinnerne eller sakene som har fått Raftoprisen, er senere blitt tildelt Nobels fredspris: Aung San Suu Kyi, José Ramos-Horta, Kim Dae-jung, Shirin Ebadi."