KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

onsdag 3. mars 2021

JEG BRODERER --- ALTSÅ ER JEG

Brodering er en meditativ, innadvendt aktivitet. Blogging er å vende seg utover mot kjente og ukjente. Det har vært stille på bloggen min en stund. 

Nå har det kommet en etterlysning om jeg fremdeles er her. Det er jeg.

Syklubben har måttet ha mange pauser dels pga. koronainnstramminger og forbud mot å møtes, dels pga. andre aktiviteter. 

Her kan du lese mer om syklubben vår. 

Men i mellomtiden prøver jeg å komme et lite stykke videre på bunaden til barnebarnet hver uke.  Konfirmasjonen er i mai 2022. Da håper vi at vi kan samles en stor gjeng og at samfunnet er tilbake til normalen.

Nå er jeg godt i gang med den tredje krusedullen av tolv nede på skjørtekanten. Det går sakte, for det er mange farger og mønstre på Gudbrandsdalens Festbunad. Mange steder er det bare noen få sting med hver tråd, så er det å bytte, eller finne et annet sted hvor tråden som sitter i nålen kan brukes. Noen sting her og noen sting der.

Samtidig diskuteres koronastøtte til kunst og kultur. Datteren min, Agnes, har skrevet et innlegg i Bergens Tidende. Kunsten blir ikke til i et tomrom. Det du ser av kunst i et galleri eller i det offentlige rom ligger det mange timers arbeid bak, arbeid som ikke vises. Ingen kunst skapes uten dette usynlige arbeidet.

En bunad blir ikke til uten utallige timer med arbeid som ikke synes på konfirmasjonsdagen eller i 17. maitoget. Slik er det med kunsten også. Utallige timer med arbeid alene på atelieret. Skal kunsterne overleve, trenger de også koronastøtte, på samme måte som næringslivet.

Nå får vi alle heie på hverandre de siste bratte bakkene og håpe vi får flere vaksinedoser og ikke ødelegge alt ved å begynne å krangle om smuler.

Stå på der du er og med det du holder på med!