KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

onsdag 21. mai 2014

FESTSPILL OG TO FLOTTE DAMER

To spennende kvinnelig kunstnere har store utstillinger i Bergen i forbindelse med festspillene. 
Jeg gleder meg!

Ellinor Flor

Form og fortelling
Hatter og objekter

20.05.14 – 22.06.14
Åpning tirsdag 20. mai kl. 19–21. Innledning ved Nina Skurtveit. Utstillingen er støttet av Bildende Kunstneres Vederlagsfond.
Siden jeg startet mitt utstillingsliv i 1980, har brokker av gamle klenodier fra møbel- og tekstilverdenen ofte vært de mest ansporende råmaterialene. Å søke blant det som lå gjemt i kjellere og på loft, ble både en ferd tilbake til et tapt terreng og en jakt på funn for fremtidig foredling. Gjennom gjenstandene og deres bearbeiding oppsto et grunnlag for form og fortelling, og dette samspillet har alltid vært et sentralt siktemål.
Det gjelder ikke minst innenfor mine hatteskulpturer, hvor ”små fortellinger” folder seg ut på begrensete arealer. Selv om denne objektkunsten fortsatt er mitt hovedanliggende, har jeg til denne utstillingen også gått opp i format med stofftrykk og tekstilcollager. For dermed å skape et visuelt vekselspill mellom rommene. Men uansett virkemidler så tar det tid å synliggjøre antydninger og temme fabuleringer. Titlene er ment som et supplement og agn til publikums fantasi.
Fotos: Guri Dahl


BERGEN KUNSTHALL:Tone Vigeland er årets festspillutstiller i Bergen Kunsthall. Dette har jeg kippet fra deres nettside:


Tone Vigeland: Muster

blank
22. MAI 2014 - 17. AUG 2014       KUNSTHALLEN
blank

I<B>nstallasjonsfoto / portrett. Courtesy Galleri Riis Oslo / Stockholm. Fotograf Guri Dahl</B><br>
 

Festspillutstillingen 2014 blir åpnet av kulturminister Thorhild Widvey torsdag 22. mai kl 13:00. HKH Kronprinsen vil være tilstede ved åpningen.

TONE VIGELAND
MUSTER
FESTSPILLUTSTILLINGEN 2014
BERGEN KUNSTHALL
22. mai - 17. august 2014
Utstillingen åpner torsdag 22. mai kl 13:00


Tone Vigeland har siden 50-tallet vært i en særstilling i norsk kunstliv som en internasjonalt anerkjent smykkekunstner. Hennes arbeider er inkludert i samlingene til blant andre Victoria & Albert (London), MoMA (New York) og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design (Oslo). Midt på 1990-tallet utviklet hun sitt kunstnerskap i en ny retning og viste for første gang arbeider som var uavhengig av kroppen, og som i stedet er frittstående skulpturelle objekter. I Festspillutstillingen tar Vigeland et steg videre inn i et for henne hittil uutforsket format. Utstillingen "Muster" presenterer en serie nye, monumentale installasjoner og skulpturer spesielt laget for Bergen Kunsthall og Festspillutstillingen.