KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

lørdag 14. januar 2012

PINLIG TRONDHEIM!


TALERØRET  er en installasjon som ble gitt fra NTNU til Trondheim kommune i forbindelse med NTNUs 100 års jubileum 2010. Gaven ble overrakt under nærvær av statsministeren og flere andre ministere. Den ble brukt som scene for sangere og talere og det var stor jubel over den storslåtte gaven. 
Siden min sønn var en av arkitektstudentene som var med og utforme talerøret, skrev jeg om det i bloggen min. Du kan lese om det

September 2010:
Foto: Brudeblogg

Foto: Brudeblogg

Foto: Brudeblogg

NÅ:

Adressa: "Traurige omgivelser for «Talerøret»" Foto:STEINAR FUGELSØY


Fra Universitetsavisa: "Ikke flatterende. Talerøret hadde et totalbudsjett på 2 millioner kroner. Allerede seks måneder etter overrekkelsen er NTNUs gave til byen i ferd med å forfalle. Foto: Frida H. Gullestad"


Talerøret ble først plassert i Tordenskjoldparken midt i byen. 
Den var laget for bruk. Det skjønte folk. Den har en fantastisk akustikk. Det var bygget en trapp opp på den smaleste siden så den som ville kunne klatre opp og løpe nedoverbakke inni den mens man ropte og sang av full hals. Barnehagebarn strømmet til og frydet seg. Scatere elsket den. 
Men hva skjedde?
Kommunen syntes ikke den passet i sentrum. De har flyttet den til Lade der den står blant søppel og skrot. Og hvor er trappen som gjør at man kan klatre inn begge veier?
Pinlig, Trondheim! Pinlig!

Flere har skrevet om Talerøret, se her:

NRK

Adressa

UNA.dos. tres.

Universitetsavisa

PCS construksjon

Fullpipe-You Tube