KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

lørdag 9. desember 2023

JON FOSSE, GRATULERER MED NOBELPRISEN!

 

 

Nobelprisen i litteratur er vel verdt å feire på mange måter! Mannen min og jeg fikk billetter til de fire første opplesningene av Fosse ord for ord i julegave av datter og svigersønn. Det var en fantastisk opplevelse.

Opplesningen av alle Fosses tekster foregår i det Vestnorske Teateret i Bergen sentrum sammenhengende dag og natt fra fredag 8. desember kl 20.00 til søndag 10. desember ca. kl 11.30. Det er forskjellige skuespillere som skifter på å lese samtlige av Jon Fosses skuespill i kronologisk rekkefølge, slik han har skrevet dem. Jon Fosse selv er i Stockholm for å motta Nobelprisen i litteratur på søndag.

 


 Her gjør Linda Eide og Hans Olav Brenner seg klar til å sette det hele i gang. Jeg tok ingen flere bilder inne i salen. Det hele sendes på NRK 2 Tv direkte. Tiden gikk veldig fort fra starten fredag kl 20.00 til det var slutt på de fire opplesningene vi hadde billetter til litt før kl 1 i natt. 

Vil du være med på feiringen av Nobelprisen i litteratur til Norge, nynorsken og Jon Fosse, er dette en fin måte å gjøre det på. Vi var så heldige å få være i salen. Nå følger vi med på fjernsynet.

Gratulerer med Nobelprisen, Jon Fosse!