KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

tirsdag 9. november 2021

MUNCHMUSEET ( BYGNINGEN)

 

Det nye, mye omtalte Munchmuseet er endelig åpnet. 

Lørdag dro vi tre generasjoner, fra 67 til 4 år, for å se det. Og alle fant noe interessant, alle var glade og fornøyde, - ja vi var rett og slett begeistret alle sammen!

Siden jeg for tiden har et vondt kne, var jeg redd for at det skulle bli vanskelig å få satt seg ned innimellom, men det var benker både i utstillingssalene og i gangene utenfor, så det ble ikke noe problem.

I dette innlegget viser jeg bilder av selve bygget. Neste gang viser jeg litt av kunsten og hvordan den er presentert.

 
De fleste bildene vi har sett før, er tatt fra skyggesiden. Men huset framstår slett ikke mørkt og dystert. Det er morsomt og moderne! 
 

 
Huset står og kikker nysgjerrig ned på Opraen og menneskene som myldrer rundt på taket og i området der. Utsikten er formidabel. Rett over den høyeste delen av Opraen kunne vi skimte Holmenkollen. (Trykk på bildet, så blir det større.)
 

 
Slik ser det ustskjelte "autovernet" eller "bølgeblikket" ut fra innsiden. Spennende, spør du meg.

Her har vi kommet opp til de skråstilte vinduene og utsikten over de nye husene i Bjørvika.

 Lyst med glasstak på toppen.

Det var selvfølgelig fullt av folk i det nyåpnende museet en lørdag. Sønnen min hadde skaffet oss billetter, det er ikke bare å møte opp. Det var godt at foajéen var stor og åpen.  Noen flyplassfølelse fikk jeg ikke. (Noen har klaget over at de fikk den følelsen.)Vi ble mottatt av hyggelige verter som viste oss vei. Allerede ved inngangen var det noe spennende for barna. 

Siden jeg hadde blogginnlegg om WC-logoer i sommer, måtte jeg selvfølgelig ta bilde av WC-logoen på Munchmuseet også. Slik ser den ut:

Her kan du lese mer om Munchmuseet 

Jeg anbefaler alle som kan å se det med egne øyne!