KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

mandag 18. oktober 2010

RESIRKULERTE BRUDEBILDER :)

Gunda M med bloggen ContainerGirl får av og til inn brudebilder til brukthandelen sin. Da tenker hun på meg, tar bildene ut av rammene og sender dem til meg :) Er det ikke fantastisk ?! Slik er det at brudebilder som ellers var blitt kastet får et nytt liv på Verdensveven. Se bare hva som dumpet ned i postkassen min fra snille Gunda :

Dette paret ser ut til å være fra 1930-tallet.  Hun har mørk kjole, kanskje i en fin farge, og langt hvitt slør pyntet med myrtekvister. Ned fra rosebuketten henger masse silkebånd med myrtekvister. Han er stilig i mørk dress og vannkjemmet hår med skill.
Fotograf er S. Bjerkan i Levanger.


Dette er et typisk 40-tallspar. Bruden har fint lagt hår med bølger og krøller. Sløret er pyntet med blomster og den typiske nellikbuketten har lange sløyfebånd med kranser av myrt. Denne brudgommen har også mørk dress, men håret er kammet mer rett bakover.
I løpet av de mer enn hundre år jeg har brudebilder fra, skjer det igrunnen forbausende lite med brudgommen!
Dette bildet har ingen opplysninger om hvem som var fotograf.


Dette bildet kan være fra like etter krigen. Bruden ser ikke helt ung ut, hun har en mørk, enkel kjole med trekte knapper tett i tett foran. Buketten består også her av nelliker, og brudgommen er iført den tradisjonelle, mørke dressen.
Torin Hovfoto står skrevet med tusjpenn på bildet.

Neste gang viser jeg et helt albumblad med brudebilder som Gunda sendte med. Tusen takk, Gunda!