KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

onsdag 12. juni 2013

FEIRING AV KVINNELIG STEMMERETT OG PREMIE
 

Tirsdag 11. juni kl 15:00

Sted: Den blå steinen

I anledning utstillingen “Power to Change” på KNIPSU og hundreårsdagen for kvinners stemmerett i Norge den 11. juni presenterer Jennifer Johansson og Benedicte Clementsen performancen ”It´s all in your head, darling”. Performancen starter ved den Blå Stein på Torgallmenningen i Bergen hvor den derfra forflytter seg til KNIPSU. Performancen avsluttes inne i gallerirommet akkompagnert av et lydverk komponert av Njål Leinan Clementsen.


Clementsen og Johansson sitt samarbeid kretser rundt feministiske problemstillinger, med utgangspunkt i objektivisering av kvinnen via nye medier som blogger, internett og dataspill. I deres performance setter de seg selv inn i denne sammenhengen ved hjelp av kostymer som skaper avpersonifiserte og mystifiserte karakterer. Formspråket gir assosiasjoner til science-fiction og futurisme. Det visuelle uttrykket er abstrahert og kan paradoksalt nok minne om kvinnen som en ansiktsløs kriger likeså mye som et offer. Nettopp denne dualiteten er kjernen i deres prosjekt.
Tekst: KNIPSU   Foto: Jorun Roaldseth


Og se hva som lå og ventet på meg i posten da jeg kom fra ferie! 
En praktbok om norske og svenske folkedrakter og bunader med bilder i praktfulle og aktuelle miljøer :)  


Premie fra fantastiske Cathrines Kreative Hjørne!  Hun har mange giborter med flotte premier. Og mange interessante temaer på bloggen sin! Hurra og tusen takk!:)