KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

fredag 6. september 2013

FLERE BILDER FRA GUNDA OG VINNER AV UTFORDRING


Fotgraf Schrøder, Trondhjem 1949
Se dette stilige brudebildet jeg fikk fra GundaM! Jeg har vist flere bilder jeg har fått fra henne i de siste innleggene mine. 
Dette er et typisk etterkrigspar. Bruden har lang, hvit kjole med lange ermer og langt slør som er festet med blomsterpynt på toppen av hodet. Buketten hviler i armkroken. Se den fine bakgrunnen fotograf Schrøder har!


Fotograf Ruth Ellen 1963
Nå er vi kommet til sekstitallet. Det ser vi både på stilen og fordi fotografen har vært lur nok til å skrive det under signaturen. Men signaturen er vanskelig å tyde, kanskje skal etternavnet være Elben?
Brudens kjole er spesielt forseggjort med blonder og sløyfer og legg. Strutteskjørt litt under kneet, kort slør og spisse sko er høyeste mote i 1963.  
Ukjent fotograf rundt 1970.
Dette bildet kan være fra slutten av 60-tallet eller begynnelsen av 70-tallet. Korte strutteskjørt var ut og inn kom smal silhuett med empireliv.

Jeg vet ikke hvem noen av disse brudeparene er. Vi får håpe de fikk lykkelige samliv!

Så til forrige innlegg. Der bad jeg dere komme med fantasifulle svar på hva som hadde skjedd med bildet.


Tusen takk for mange gode svar! Jeg syns det aller mest fantasifulle og utfyllende svaret kom fra KLEPPANROVA som svarte:

"Neimen, er det du som har funnet brudebildet av tanta til pappa, Hjørdis og Peder.
De giftet seg i 1921 med stort bryllup på Dønna/helgelandskysten.
De levde sammen i noen år som ikke var så lykkelig. Det ble oppstamndelse i bygda når det ble kjent at de gikk fra hverandre, noe som var ganske uhørt.
Hjørdis var en legendarisk kvinne og giftet seg meg Bjarnhild i et hagebrylluo 8 år seinere. Det var ikke offesielt, men de levde lykkelig sammen resten av livet.
Hun jobbet som en kar og var godt likt av alle."
Ingun

 Gratulerer til Ingun! Premie kommer i posten!

Les gjerne de andre kommentarene jeg fikk også, det er mange gode svar! Tusen takk alle sammen!

Og tusen takk igjen til GundaM for alle brudebildene!