KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

lørdag 19. juni 2021

HAGEN FULL AV GULL

 

Vi har hagen full av gull for tiden! Det fortjener et eget blogginnlegg syns jeg.

Jeg er takknemlig for å eie en gammel hage. Den var et forsømt villniss da vi overtok, men de gamle, store gullregntrærne stod her fortsatt. Vi har forsynt hagen med masse rhododendron i tillegg til de to gamle som stod her. Rhododendron er villige og lettstelte her i vest, og de blomstrer rikelig sen vår og forsommer. Men nå har de takket for i år. Da kommer gullregnen og overtar.Det er vanskelig å fange hele treet på kameraet. Og vi har tre trær. Det ene har vi måttet kutte to store grener på, for de la seg ned og begynte å råtne. Det er kanskje det eldste. Det er mulig det er tre generasjoner gullregn. Det minste står litt i skyggen av en blodbøk. 

Trærne fyller godt både i høyden og bredden.

Gullregnene begynte å blomstre allerede mens rhododendronene var på sitt fineste. Vi har laget en liten sitteplass under det ene treet.
 


Dette bildet er tatt fra altanen utenfor soverommet der vi har god oversikt over hagen. Her ser vi de to eldste og største gullregnene. Trærne i bakgrunnen står på gravplassen nedenfor veien.

Jeg er ikke noen ekspert på hage, og er veldig takknemlig for de villige og gavmilde, blomstrende trærne som krever lite stell og gir så mye glede og trivsel. Gullregnene lyser opp med solens farge selv på grå regnværsdager.

Men i fjor tok de seg en pause. Ikke en eneste blomst på noen av trærne! Det er første gang vi har opplevd siden vi flyttet hit i 2007. Er det noen som vet om det er vanlig for gullregn å ta en pause i blomstringen med noen års mellomrom?