KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

søndag 9. januar 2022

LESESTOFF I DET NYE ÅRET

 

Godt nytt år!

Dette bildet viser alle bøkene jeg fikk til jul.

Bøker er alltid velykkede julegaver til den som har alt og er glad i å lese. Bokhylla er overfylt, men likevel er den fysiske boken alltid velkommen. Leseopplevelsen forsterkes av å holde boken i hånden, kjenne på bladene, lukte på den. 

Utseende på boken er viktig! Hvilken av disse bøkene virker mest forlokkende basert på forsiden?

Etter min mening er diktsamlingen til Stig Holmås den vakreste boken jeg har sett på veldig lenge!

Og derfor leter jeg selvfølgelig etter navnet på kunstneren/designeren. Jeg finner det med små bokstaver bakerst i boken: Augon Johnsen

Min datter, Renate Nedregård, ledet en happening, Bok & Bar hos Norli i Bergen sentrum, med bergensforfatterne Stig Holmås, Finn Bjørn Tønder, (hans siste bok skrev jeg om her,) Gunnar Staalesen og Morten Hammerborg i november. Jeg hadde tenkt meg dit. Ville ta med den allerede innkjøpte og leste boken av Tønder for å få den signert, men dessverre ble jeg forkjølet. Vi er jo forsiktige nå for tiden, så jeg fant det best å holde meg hjemme.


 


 Det er stas med personlig hilsen fra forfatteren.  Det var nok under bok & bar at denne signeringen skjedde og det resulterte i at denne vakre diktsamlingen lå under juletreet mitt.

Jeg skal skrive mer om de andre bøkene jeg fikk senere. Men altså nå, denne vakre, lille diktsamlingen: "Dagene er blitt fortere nå". For er det ikke sånn at med årene går dagene fortere? Julen kommer oftere og oftere. Ikke før har jeg ryddet den bort, så må julepynten tas fram igjen! 

Det fine med diktbøker er jo at de aldri blir ferdiglest. De inneholder små skatter som kan tas fram igjen og igjen! Anbefales!

Dette diktet står på baksiden av boken.

Fikk du bøker til jul? Eller hva var din beste julegave?