KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

søndag 29. mai 2011

GAMLE DAGER


Fra venstre: Kristin f 1952, Magnar f 1949 bak, Toralf f. 1955 foran, Asbjørg f. 1950 og meg, Jorun f. 1954


I dag vil jeg reklamere for en morsom bloggidé som A Foreigner in Italy har startet. Det er en Mimreblogg der alle som vil inviteres til å sende inn bilder fra gamle dager og fortelle litt om bildet og minner de har rundt det. Var ikke det et morsomt initiativ? :)
Gamle dager trenger ikke være så veldig lenge siden. Årene går jo så fort og plutselig har vi glemt hvordan det var.

Her er mitt bidrag:
Bildet over er fra slutten av 1950-tallet. Det viser meg og mine søsken i vårt ferieparadis hos Bestemor og Bestefar på Nesje utenfor Molde. ( Vi hadde to yngre søsken også, Johan f. 1958 d. 1980 og Anne-Toril f. 1959) Mor, som fremdeles er frisk og sprek, fødte altså 7 barn i løpet av 10 år. Det var ikke helt vanlig, selv på den tiden å ha så store barneflokker.
Dette er mors hjemsted. Vi hadde flyttet til Lillehammer fordi det var bedre luft der for min eldste bror som led av astma. Mange vestlendinger med astma flyttet til Lillehammer på den tiden.
Vi elsket å være på Nesje i feriene. Her er vi på vei ned til sjøen for å bade. Det var eksotisk å få bade i ekte saltvann. Vi fikk også ro ut og fiske og gå på stranda og samle skjell.
Som dere ser var "ballongbukser" på moten :)

Huset på bildet står fremdeles, men det er ombygget og modernisert flere ganger.