KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

torsdag 5. juli 2012

BRUDER I MINIKJOLE


På slutten av 1960-tallet og begynnelsen av 1970-tallet herjet minimoten. Det gav seg også utslag i brudens valg av antrekk. Likevel har jeg hatt bare ett bilde av en brud i minikjole.


 Else og Lars-Helge giftet seg i 1971. Ukjent fotograf.

Høsten 2008 hadde Petter Schjerven en TV-serie på NRK kalt "Tingenes Tilstand" der han viste alt mulig forskjellig folk samler på. Bl.a. ble en del av brudebildesamlingen min vist. 
Det var opptak her i huset året før, men ingen kunne fortelle når programmet skulle vises på TV.
Jeg oppdaget det i programoversikten og fikk det med meg. Det gjorde ikke alle brudene. Elses søster så imidlertid programmet og lo høyt da Petter Schjerven karakteriserte antrekket som "vågalt".
Siden har programserien gått i reprise mange ganger, så både Else og mange andre har nok fått sett brudebildet sitt på TV.



Turid og Atle i Villaveien i 1970

Men i Bloggverdenen finnes mye spennende. Da Margareth i Villaveien nr 1 fortalte at moren hadde giftet seg i minikjole, måtte jeg jo spørre om hun hadde bilde av det. Og det hadde hun.
For litt siden var moren, Turid, gjest på bloggen og da fortalte hun den fantastiske, dramatiske og morsomme historien om hvordan hun valgte sin brudgom blant alle kjærestene og frierne hun hadde i sin ungdom. En fornøyelig historie som du kan lese her
Jeg fikk lov å bruke bildet av bruden i minikjole sammen med sin utkårede og sine foreldre. Bildet ser du over her.
Tusen takk til Turid og Margareth!

Noen flere som har giftet seg i minikjole?