KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

tirsdag 25. oktober 2011

SVAR PÅ GÅTEN? OG ANDRE SOM VISER BRUDEBILDER

HVA SKJER HER? spurte jeg og bad dere sende meg fantasifulle svar på hva som foregår på dette bildet.Det har dere gjort. Tusen takk!Jeg må bare skynde meg å føye til at jeg ikke har noe fasitsvar på hva som foregår, så jeg var avhengig av deres fantasi for å få svar på gåten :)
Her er det jeg syns var det beste svaret: Tovepia sa:

"Dette er de som fikk bestått på Husmorskolen...sammen med sine gifteklare menn...de som ikke er eksaminert, henger i vinduet:O))"

Takk for morsomt svar "Tovepia". Send en e-post til jorun.roaldseth@gmail.com og gi meg adressen din, så skal du få en liten premie i posten.
Jeg er ikke alene om å vise gamle brudebilder på bloggen. Det er mange fine bilder der ute:


I sommer viste  Inger med bloggen mormor dette bildet på sin blogg. Hun forteller:
Kort fortalt, så er det min bestefar (med det store skjegget) som er far til brudgommen, som het Trygve Risvik. Trygve er min mors halvbror. Han var født i 1885. Min mor var født i 1917...  Så det er jo faktisk onkelen min som gifta seg!
Bryllupet er mellom Trygve Risvik og bruden het Lydia Lauritzen (hun var fra Gjesøya).
Bryllupet fant sted i 1905, og stedet var Risvika på Rødøy (en øy på Helgelandskysten). Min mor er født på Rødøy, i det huset du ser på bildet. Men hun ble som 5-åring, sammen med en søster, sendt til Oslo på "sommerferie". Trodde de...  De kom aldri tilbake, og vokste opp hos en annen halvbror.
Sigrid la for ikke lenge siden ut dette vakre brudebildet på sin blogg:


"Er dei ikkje vakre?!
Dei kunne å pynte seg før i tida også.
Dette er besteforeldra mine på pappa si side.
Dei gifta seg i 1914.
Så dette bilete er snart 100 år gamalt."