KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

mandag 8. november 2010

Husvenn

I gamle romaner er det ofte en husvenn som bor i hovedpersonens hus på lange ferieopphold, eller går inn og ut hos familien og sover og spiser på deres regning.
Vår husvenn henger permanent på veggen i glass og ramme mellom vår families  formødre og forfedre og er veldig billig i drift.Denne flotte, unge mannen ble med meg hjem fra en brukthandel for mange år siden. Han kom straks opp på veggen, og han ble med på flyttelasset da vi kjøpte huset her for tre år siden.
Jeg syns fotografiet er fantastisk flott, komposisjonen med den hvite snippen og den hvite hatten med mørkt bånd. Og fotografen har fått det aller beste ut av det ved hjelp av lyssetting. Halve ansiktet ligger i skygge og gir bildet en spenning som en stor kunstners verk.

Jeg aner ikke hvem denne unge mannen er. Antakelig er han en konfirmant iført sin første hatt. Jeg vet ikke når bildet er tatt, men kanskje rundt 1920, det er ihvertfall fra en tid da menn kunne kle seg.
Jeg vet heller ikke hvem fotografen er, han/hun har ikke lagt igjen noen spor på dette bildet.

Men nå hedrer jeg altså både den vakre, unge mannen ved å gi ham plass som familievenn i vårt hus, og fotografen ved å vise hans arbeid her på verdensveven i 2010.