KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

tirsdag 10. januar 2012

FANTASTISKE BRUDEBUKETTER!

Foto: Atelier KK, Bergen
Jeg har fått noen nydelige brudebilder fra Nostalgia :)
Felles for disse bildene er at alle er fra trettitallet, alle er ukjente og alle brudene har noen store, fantastiske buketter. Er det dette som kalles "fossefallbukett"?
Se de søte kransene av myrt som henger i fine silkebånd. Ellers er det roser og dette lette grønne som var fast innslag i brudebuketten til langt inn på femtitallet.
Typisk trettitalls hetteslør har denne bruden også og fine bølger i håret.
Brudgommen har tidstypiske briller og en stor hvit knapphullsblomst som jeg ikke har klart å artsbestemme.

Foto: Løtvedt, Bergen
Enda en fantastisk brudebukett! Her er bittesmå myrtekvister festet i silkebåndene. Bruden har en spennende hodepynt og sløret er florlett og kjempelangt.


Ukjent fotograf
Her er det nellik som utgjør det meste av buketten og masse hesteskoformet myrt i silkebånd. Mange små myrtekvister er også festet nederst på sløret. Her er sløret festet med en liten bukett på hver side av hodet. Legg merke til den vakre silkekjolen med trekte knapper tett i tett foran.
Tusen takk for bildene, Nostalgia! Flere bilder derfra kommer :) Myrtens betydning i oldtiden
Myrt er opprinnelig viltvoksende ved Middelhavet, men er blitt dyrket i uminnelige tider. Planten var helliget kjærlighetsgudinnen Afrodite (Venus) som ifølge legenden skjulte seg med myrtegreiner når hun steg opp av havet på Kypros. Myrt ble plantet rundt alle templer som var tilegnet Afrodite.
http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/myrt_com.htm 

Gjør oppmerksom på at Mimrebloggen også viser noen veldig fine brudebilder for tiden. Vel verdt en titt! :)