KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

tirsdag 6. august 2013

STJELING AV BILDER!


Fotograf: Hauge, Strandgt. 4, Bergen

Da jeg var hos min mor på Lillehammer i sommer, kom jeg over ukebladet Familien fra 1. juli i år.
Der fant jeg et brudebilde fra samlingen min i en artikkel. Det var forsåvidt greit, siden jeg på senvinteren hadde en lengre korrespondanse med dem om bruk av et bilde fra samlingen min i en artikkelserie de arbeidet med.
Problemet var bare at de ikke hadde oppgitt kilden for bildet de brukte!
Jeg er veldig dårlig til å være kommersiell, så jeg forlangte ingen penger for bruk av bildet som jeg selv har kjøpt på Fretex i Bergen.
Men jeg bad dem selvfølgelig oppgi meg som kilde og henvise til arbeidet mitt.
Samlingen av brudebilder er et arbeid jeg har holdt på med i mange år. Jeg kunne ikke la Familien bruke det første bildet de foreslo, fordi de driver et kommersielt prosjekt, og jeg kunne ikke finne originalkilden til bildet. Men da kunne jeg straks tilby dem å bruke et annet typisk brudebilde fra 1920-tallet med navn på fotograf. 
Fotografi er både kunst og håndverk, og jeg tar det som en selvfølge at man oppgir fotografens navn, der dette er kjent, men det hadde Familien heller ikke brydd seg om å gjøre.

 Jeg sier bare: Fy, skam! til ukebladet Familien.

9 kommentarer:

amo sin blogg sa...

Det seier eg óg, Fy skam !!
Eg syns du skal skrive til dei og seie kva du meinar om det.
Det er då ein kan lure på kva bakgrunnen er for mange fine reportasjer dei har i bladet.

Takk for koseleg kommentar, og, eg er heimattkoma. ..hihi.
Borte bra, men heime best :)

amo sin blogg sa...

Forresten, har du sett innlegget mitt 18 juli der eg viser brudebildet av meg og mannen min ?

Mormorfarmor Inger sa...

Åååå - fy skam!!! Man skal alltid oppgi navn på fotograf eller eier av bildet. Makan! De burde jo være profesjonelle nok til å forstå det!
Som du skjønner - jeg er irritert med deg :)
Klem fra Inger

Eple sa...

Meget dårlig og uprofesjonell oppførsel. Selvsagt skal de rette personer krediteres!! Er overrasket over nivået, og håper du ikke opplever slikt ofte!

Bente sa...

Frekkinger. Jeg synes også du skal skrive til dem,og gjøre dem oppmerksom på reglene de sikkert kjenner...

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var dåligt att en tidning inte har bättre koll, det är väldigt lätt och sno bilder nuförtiden via bloggar och google. Jag har hittat av mina bilder på andra bloggar där dom låtsas att det är deras egna, lite trist.
Kramar
AnnaMaria

AvMeg sa...

Nei, så irriterende. Tror en del mennesker ikke helt tenker seg om nå til dags når de låner bilder de finner på nettet, men et Ukeblad bør vite slike ting...Jeg koser meg masse med bildene du legger ut, og har merket meg at du gjør det på en veldig proff måte. Fin onsdag til deg :)

Kleppanrova.com sa...

Så frekt, har de ikke hørt om opphavsrett. Den er fastsatt i norges lover og der er straffbart og ikke følge dem. Er du medlem hos billedkunstnerne ville jeg kontaktet BONO ( de kan jeg som kunsthåndverker bruke i slike saker.

Jeg synes iallefall du MÅ påpeke det ovenfor Familien og at du får rette dette opp i neste nr av bladet. De har vær varsomplakaten og forholde seg til som aviser og andre tidsskrift de også!

Ha en fortsatt flott sommer, kom hjem fra noen herlige dager i København i kveld. Men, her var det kaldt og regnfylt ser jeg.
Ingun

Bjørn Hølbakken sa...

Kipt med sånt. Forstår godt reaksjonen din på arrogansen.

Bjørn