KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

onsdag 11. august 2010

Ingun og Steinar 1981

Privat foto


Som kunstner er jeg opptatt av å ha åpne øyne og åpent sinn, og dele med andre, vise ting på nye måter, si: "Se her , da!" Å finne "den store kjærligheten", den ene å dele livet med, være glad i og bygge familie med er et tema som går igjen i sanger, filmer, bøker, dikt osv. osv. I min kunst er jeg opptatt av å gjengi øyeblikket, vise fotografiet som ble tatt da hun sier "Ja!" Og så kan tilskueren fabulere videre på hva hun sa ja til. Det følger mye kulturhistorie med dette. Hva var moten på den tiden, hvordan levde man osv., osv. Da er det morsomt å høre hva bruden selv forteller. For jeg stikker ikke under stol at det er kvinnens historie jeg er mest opptatt av. Jeg blir så glad når noen vil dele sin historie og se hva jeg fikk av blogger Kleppanrova:
 
Det er snart 30år siden jeg, Ingun Kleppan giftet meg med Steinar Larsen. Vi hadde ingen planer om å gifte oss, vi hadde kjøpt oss bondegård og var på den grønne bølgen, med sauer og gårdsdrift.
Men, så fant vi ut av at det var så kompliser å skrive samboerkontrakt den gangen, og det måtte man ha den gangen i tilfelle noe skjedde. Loven var den gang slik at Steinar stod som kjøper siden han hadde konsesjon/agronom utdannelse. Om det skjedde at han døde var det faren som arvet ikke jeg. Kontrakt skulle gjøres hos advokat med vitner osv.
Da fant vi ut at det var like greit å gå til rådhuset og slik ble det.
Så i mars 1981 var vi der, i Sanvika Rådhus, Bærum.
Jeg hadde sydd meg en hvit ull kjole med broderi på bærestykket og vinrøde høye støvletter. Til Steinar sydde jeg en kostyme, den skulle være fargeglad og det var den i vinrødt og lilla. Jeg husker at vi synes vi var veldig flotte og ikke noe typisk brudekjole styr, men litt festkledde bare.
Det ble en fin fest etterpå.
Ja, vi er gift enda, utrolig!
Hilsen Ingun  

 Noen flere som vil dele bilder og historie sin ?

4 kommentarer:

mimmi-leone sa...

takk for at du delte historien!

Tiden går så utrolig fort, og mange ting har endret seg utrolig mye siden den gang.

Giftet meg i !981 jeg også, men er ikke gift lengere nå.

Veldig koselig at du tok turen innom bloggen min, slikt inspirerer.

Hilsen fra Mimmi-Leone

KKvinneblogger sa...

Her ser det ut som det kan være på sin plass å presisere at bildet og historien som presenteres i dette innlegget, ikke er brudeblogg sin historie!
Jeg har fått den av Kleppanrova som følger min blogg.
Jeg tar gjerne imot flere bilder og historier.

Don sa...

Fun wedding photos!

Anonym sa...

Hej där,

Dina kommentarer är dejliga & Din blogg är unik! Jag älskar att titta på andras bröllopsbilder (själv har jag kastat mitt eget ;)....)

Du är en fantastisk historieförvaltare!!

Agneta