KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

tirsdag 22. februar 2022

EN VELDIG SØRGELIG OG RØRENDE HISTORIE

 

Blåmeis. Foto: Eli Brager, Flickr.com CC BY-NC-ND 2.

Vi har besøk av veldig mange vakre fugler på fuglebrettet og i hagen. Flere vakre blåmeiser har vært trofaste gjester i hele vinter. Men i går skjedde noe veldig trist og rørende.

Det satt en blåmeis på rekkverket utenfor hagedøren med ryggen mot matfatet og kikket liksom inn på meg. Jeg hadde hørt et lite dunk tidligere, men tenkte ikke mer over det.

"Hei, lille venn! Sitter du der?" sa jeg da jeg så den lille fuglen. Så la jeg merke til at den så liksom ned foran seg. Jeg gikk nærmere vinduet i døren. Der, rett nedenfor hagedøren lå det en blåmeis på ryggen med føttene trukket opp under seg. 

"Å, nei!" tenkte jeg og ropte på mannen i huset som satt på hjemmekontoret. Han hentet litt papir og løftet den skadde fuglen opp. Vi så at den hadde blod på nebbet. Vi bestemte oss for å ta den inn for å se om det var liv i den. Vi ville ikke at den skulle bli mat for kattene som lusker i hagen. Det rørende var at fru Blåmeis stadig kom tilbake for å se etter maken sin.

Men tiden gikk og fuglen rørte ikke på seg. Den reagerte ikke da jeg skvettet litt vann på den heller. Vi måtte innse at det ikke var noe håp for den.

Dermed ble det en liten begravelse her i går for å feire den vakre fuglens liv og sørge sammen med maken. Vi fant et fint sted i hagen og spadde opp en liten grav.


Mannen i huset spikret et kors. Og vi fant en passende salme som vi spilte av så enken også kunne høre den. Litle fuglen framført av en pur ung Arve Moen Bergset.


Minneord over en blåmeis:

Kjære lille, skjønne Meisemann. Takk for all glede du har gitt oss med ditt blotte nærvær i hagen vår! Takk for at du valgte å besøke akkurat oss! Og unnskyld at vinduet vårt kunne se ut som en åpning du kunne fly gjennom! Du fikk en ond og brå død og det er vi lei oss for! Kona di sørger over deg. Det gjør vi også. Vi minnes deg med kjærlighet og vil huske deg lenge. Hvil i fred!


5 kommentarer:

Bundingen sa...

Så rørende og så sørgelig! Fint minneord!

Klem

Kleppanrova.com sa...

Nydelig bilder, men litt av en trist historie. :)

Marit sa...

Så trist da med den lille blåmeisen! Men den fikk en flott begravelse da...

Tove Steinbo sa...

På fjellhytta vår er det mange fugler, og vi kan sitte lenge for å se på dem. Der har det også skjedd en del ganger at de har fløyet rett inn i ruta. Noen har dødd, dessverre, men flere har kommet seg igjen. Husker godt en, som jeg også har bilder av, som jeg tok opp og holdt inne i hånden. Da den begynte å livne til, åpnet jeg hånden, men den ville bli der. Og slik ble det lenge. Men så satte jeg den på matbrettet, og der satt den og så på meg lenge før den fløy. En stund etter da jeg hadde gått for å stable litt ved, ropte mannen min at jeg måtte komme på terrassen. Da satt den lille fuglen på stedet den hadde falt, og så på meg, som om den ville takke for hjelpen. Helt utrolig. Jeg glemmer det aldri! Hilsen fra Tove/fargeneforteller

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Det var en veldig rørende historie, og jeg er glad den ikke ble kattemat! Vi passer også på småfuglene vi har på brettet, og fulglehusene våre har hatt nye familier hver sommer de siste årene! Vi må nok snart henge opp fuglehusene igjen så de er klare til rugesesongen! Ha en fin søndag! Klem Cathrine