KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

lørdag 12. februar 2022

PÅ KONSERT MED BJØRN TOMREN

 

   
Bjørn Tomren i aksjon under Stjernekamp på NRK Foto:nrk
 

Samfunnet åpner opp! Da vi kjøpte billetter til konsert med Bjørn Tomren, var det begrenset med plasser. Da konserten startet, var det full sal og ekstrakonsert samme kveld! 

Nå holder han konserter rundt i hele landet.

Det var så deilig å komme ut på konsert etter flere uker i en slags tåketilstand med viruset i kroppen og snart to år med forsiktighet og påpasselighet for å holde seg unna et visst virus som herjer.

Jeg er født i Tomrefjord i Romsdal. Der er også artisten, komikeren og tusenkunstneren Bjørn Tomren fra. Han ble vi kjent med under Stjernekamp på NRK i høst. Det var mange som hadde sansen for dette originale multitalentet fra den vesle bygda i Romsdalen.

Vi flyttet fra Tomrefjord før jeg fylte to år, så jeg skal ikke skryte på meg å huske noe derfra, men slekta er fra området, og det er alltid koselig med folk som snakker "familiedialekta". 

Vi hadde en herlig opplevelse med innslag av strupesang, joik, folketoner og diverse andre stilerarter, dyp bass, duett med samboeren Åse Britt Jakobsen bundet sammen med de utroligste historier, bl. a. fra Tomrefjord. Mannen fra Tomrefjord fikk meg til å le mer enn jeg har gjort på veldig lenge. Nå er Tomrefjord satt på kartet, en gang for alle, ikke minst fordi en sambygding, Knut Marius Djupvik, vant Stjernekamp forrige gang! Ikke verst for ei lita bygd!

Uansett hva du liker, ta kulturtilbudet i bruk nå når det er tilgjengelig igjen! Vi trenger mer enn vaksiner. Vi trenger en vitamininnsprøyting av kulturelle opplevelser! Og det var så absolutt konserten med Bjørn Tomren! En stor opplevelse!

4 kommentarer:

Kleppanrova.com sa...

Jeg synes han var en verdig og morsom vinner i Stjernekamp. Fantastisk med den strupe-sangen, jeg er imponert og sikker på at det var en fin konsert.
Helt enig med deg at det er herlig at samfunnet endelig har åpnet opp igjen. Jeg og Mine to venninner i Kunstnergruppa Taiga har utstilling på Elverum Kunstforening for tiden. På torsdag hadde jeg 33 elever på omvisning og fortalte om mange kvinner for Kunst, design og arkitektur elevene. Det som var morsomt var at i høst var jeg med dem på tur til Høstutstillingen, men de synes vår utstilling var bedre en utstillingene de så i Oslo. Det var morsomt!

Marit sa...

Jeg ble helt fascinert av jan under Stjernekamp. Må være gøy å se og høre han "live".
Ha en fin uke!

Tove Steinbo sa...

Jeg skulle gjerne vært på den konserten. Jeg syntes det var flott å se og høre han i Stjernekamp. Han kommer kanskje også til Oslo? Det skal jeg undersøke.
Hilsen fra Tove/fargeneforteller

Bundingen sa...

Ja, nå har vi vel vært heime lenge nok! Så trivelig at du kunne le og kose deg sammen med mange andre. Og med en "sambygding" til å underholde! Bedre blir det ikke. Jeg har vært på møte i helselaget, og til uka er det strikkekafe. Også har vi endelig fått snø! Velstand!

Riktig god helg fra Ingunn