KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

fredag 11. november 2022

VÅTT OG GRÅTT

 " Det er mørk november" på Vestlandet. Skalk alle luker! Hvor er det blitt av Ulriken? 

Vi pleier å se Ulriken, det høyeste av de syv fjellene som omkranser Bergen, fra stuevinduene, men de siste dagene har den forsvunnet i regn og tåke.

Vi har vært forkjølet her i huset, og har ikke hatt lyst å gå ut. Været har heller ikke lokket oss ut, så vi sitter inne og ser på regnet. Vannmagasinene bør snart være godt oppfylt, skal vi dømme etter nedbøren som har dalt ned over Vestlandet de siste dagene.

Det er ingen fare for at hagen skal tørke ut.


Løvet detter ned og dekker trappen like fort som vi får kostet det bort.

 

Huset speiler seg i vanndammen utenfor.

Sånn ser gaten vår ut. Andre gater er store elver nå.

 

Vinduene får vasket seg.


Eføy og rhododendron får vasket seg.

 


Men nå i ettermiddag kom det plutselig et lysskjær på himmelen som bar løfte om lysere tider.

Med ønske om god helg til alle!
7 kommentarer:

Barwitzki sa...

For en nydelig rosa himmel :-))) du har så rett - du må se skjønnheten!
Vi har også ofte som denne november med kald, regn og grå og ofte hele desember også... og da håper vi alltid at snøen kan komme til jul med sin hvite glans, selv om det betyr at oppkjørselen er fri å måke.
Men høsten i år er rett og slett fantastisk her hos oss... og nå nyter vi den til det fulle.
Hilsen deg i Bergen, jeg var i byen din en gang i fem dager... og du kan nesten ikke tro det... fem dager med sol og blå himmel. Beste minner fra Bergen for meg :-)
klem til deg.

Kleppanrova.com sa...

Ja, å bo på vestlandet nå er nok ikke det helt store. Her har vi egentlig hatt det helt ok, men litt mange grå dager. Det rosa bildet varsler tydeligvis om noe annet håper jeg. Ha en fin helg!

Åshild sa...

Det har regnet mer enn normalt her på Østlandet også, men i dag var det sol. Da passet jeg på å rydde litt i hagen.

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Det er fint med nedbør, og fulle magasiner, men nå har vi fått nok er østpå! Og vestpå også, etter flom og store vannmasser å dømme! I dag har vi hatt 15 grader kg strålende sol, og det var nesten litt uvirkelig for november! Så det ble en fin tur lang kyststien i dag! Ang. julepynt, så har jeg også slanket beholdningen, og gitt bort en del. Med årene er det bedre med noen få ting man setter mest pris på. God helg til deg fra meg! Klem Cathrine

Tove Steinbo sa...

Følger med på værmeldingen og har sett at dere har hatt utrolig mange regnværsdager denne høsten. Men det har vi i Oslo også hatt, selv om nedbørsmengden kanskje ikke har vært like stor.
I går, lørdag, var det helt praktfullt i Oslo. Vi dro inn til sentrum, og der var det reneste 17. mai. Så mye mennesker var det i gatene, og 14 varmegrader.
Fullt på uterestauranter og andre spisesteder. Det var åpning av julemarkedet på Karl Johan. Litt merkelig når det var så varmt!
Vi spiste en herlig lunsj på Prima Fila ved Rådhuset. Det er vår favorittrestaurant. I dag er det igjen grått og mye kjøligere.
God søndag ønskes av Tove/fargeneforteller.

Bundingen sa...

Været får vi som kjent ikke gjort noe med. Ikke like fristende å komme seg ut kanskje, men støvler, regntøy og sydvest har fulgt meg hele livet. Husker de svarte regnkappene vi hadde på folkeskolen. Artig at du viser bilder fra regnværsdagene! Jeg har vært i Bergen mange ganger og har hatt fint vær hver gang. Kjempefin by du bor i!

Ønsker deg ei fin uke!

Klem Ingunn

oddi sa...

Oisann, dette ser kjent ut for en vesteråling! Og: så mørkt og grått som det blir når regnet plasker ned! Her har vi etter store mengder regn både sommer og høst, endelig fått en periode med kaldt, klart vær. Og da er verden plutselig blå (og rosa...). Nordlyset danser igjen, og kuldegradene biter i kinnene. Sola har gjemt seg bak fjellene, snart er den under horisonten - ses i beste fall 21. januar 2023.
Jeg krysser fingrene for at lysskjæret hos dere sprer seg og varer lenge - det er dere vel unt! Ha en riktig god helg!