KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

mandag 9. august 2010

Romantikk

Romantikk er vel ofte en ønsket ramme rundt inngåelse av ekteskap. Brudeparet ønsker å vise både for seg selv, gjestene og omverdenen ellers at de er lykkelige og at dette forholdet er bygget på ekte kjærlighet og varige følelser. Det er mange måter å gjøre dette på. 
Jeg har samlet brudebilder i mange år, og intervjuet kvinner som har giftet seg helt fra 1940-årene fram til i dag. Forholdene har forandret seg, materielle midler varierer, moten skifter, og ikke minst synet på hva som passer seg. Vi er blitt frierer med hensyn til hva andre måtte si og mene. Det haster ikke lenger med å gifte seg så barnet som spirer ikke skal bli "uekte". Det er heller ikke lenger ulovlig eller uetisk å bo og leve sammen og få barn sammen uten å være gift. 
Men romantikken vil leve og den har sine egne veier. 
En ting som undrer meg som var nyetablert i mitt første ekteskap i Kvinneåret 1975, er at unge jenter i dag går og venter på at mannen skal fri til dem! Og frieriet skal være spektakulært og spesielt, og ringen skal være stor og glitrende og bryllupet skal være storslått uten like og kjolen skal være KJOLEN over alle kjoler. Romantikken lever i beste velgående i 2010 :) 
Jeg vil fortelle litt mer om hva kvinner i forskjellig alder har fortalt om sine erfaringer om å stå brud i innleggene framover. Bildet her er et utsnitt av et større fotografi jeg kjøpte hos en brukthandler i Haugesund i sommer. Jeg har dessverre ingen opplysninger om bildet, om paret eller fotografen.

3 kommentarer:

Marie Lost Bird Studio sa...

Hi there,
just came over to say hello and thank you for visiting me.I visited you before.Unfortunatly
I can't read anything and didn't see a translator on your blog.
Thank you for your kind words you left on my blog.
Have a wonderful day.
Hugs,
Marie

Kleppanrova.com sa...

Det høres spennende ut. Jeg skal sende deg et brudebilde av meg med noe tekst til.

GundaM sa...

har et par bildet til deg igjen på jobben, men venter til jeg har noen flere ;)

fortsatt god sommer, her sitter man i hagen og blogger, herlige trøndervær for tiden du !!!!