KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

mandag 6. juni 2011

BRUDEPIKER OG -SVENN. HVEM KAN DE VÆRE?Anna og Mikal brukte dette bildet som takkekort på slutten av førtitallet eller begynnelsen av femtitallet. 
De sier hjertelig takk for oppmerksomheten. Det er alt.
Er det niese og nevø som får være brudepike og brudesvenn?Dette totalt anonyme brudeparet har hele fire brudepiker. 
Hvem kan de være? Store, flotte hårsløyfer, fine kjoler med rysjekant, pensko og hvite sokker. Har den yngste brudepiken fått låne brudens smykke for å orke å stå stille så lenge til fotografen ble ferdig med å ta bilder?


Disse bildene har jeg fått fra Gunda M med bloggen ContainerGirl
De hadde havnet i hennes gjenbruksbutikk, så noen syntes ikke disse bildene var verd å ta vare på lenger. Heldigvis forbarmet Gunda seg over dem. Her kommer bildene til heder og verdighet igjen.
Det var en stor dag for disse menneskene da de lot seg fotografere av for oss ukjent fotograf.
Tusen takk, Gunda, for at du reddet disse bildene og sendte dem til meg!

11 kommentarer:

Lise B sa...

Hei! Saken er klar, det øverste brudeparet har en hver; brudesvennen ligner brudgommen på en prikk, brudepiken er veldig lik bruden, særlig munnpartiet. Når det gjelder det nederste brudeparet, er den største jenta ved siden av brudgommen veldig lik han, og den største jenta nær bruden veldig lik henne. Var det ikke sånn det var da, og er, at brudepiker og -svenner enten er yngre søsken til brudeparet, eller nieser og nevøer. Selv var jeg brudepike til alle pappa sine søstre, sammen med mine søstre. Ja , jeg lurer også på hvordan det gikk med dem...

Bringebær sa...

Så vakkert at den minste kanskje har fått låne smykke av bruden...Morsomt at det er så mye liv i disse bildene selv om de utgangspunktet er laget etter samme "mal"!

Maris Gyngestol sa...

Kjempe fine bilder! De brudepikene var jo så søte! :) Veldig alvorlige, men det var jo stort å bli fotografert før... ;)

Ha en fin kveld!
-Mari

Lise B sa...

Apropos innlegg og kommentar på bloggen min; ja, den mageondten kjenner jeg også. Skyldfølelse for det jeg har gjort, muligens kommer til å gjøre, og det jeg sikkert hadde gjort hvis jeg hadde kommet på det. Men jeg gjorde ikke det, jeg var panisk redd for å gjøre noe galt. Jeg ble ikke med de andre barna på epleslang engang. Satt igjen hjemme og gråt...

Nanne sa...

Så herlige bilder...... Husker godt den store sløyfa som hoppet og danset oppe på hodet mitt, og jeg måtte konsentrere meg veldig for at den skulle holde seg fin. brudeparene er så alvorlige, det var ikke greit å vise følelser i den tiden....

erleichda sa...

så fine de er med disse store sløyfene sine! det var sikkert utrulig høytidelig for dem, det hele... eller for alle selvsakt men for barna er bryllup og det å være brudepike ekstra stass!

Anita Tørmoen sa...

Så fine de er alle sammen. Er nok småsøsken dette ja:)

Kleppanrova.com sa...

Så flott at Gunda sender bilder til deg som kan glede oss alle!

Dette var jo en stor dag for dem det gjalt, enten det var brudeparet eller brudepikene/svennene.
Jeg husker at jeg synes det var uretferdig at jeg aldri ble brudepike, jeg var alltid for stor :)

Dronninghuset sa...

synes du har en så morsom blogg... festlig med alle de gamle bildene da....
og tusen takk for alle hyggelige kommentarer. du er flink til å gi respons ;-))
hva staudebed angår bør du satse på det. så hyggelig når de kommer igjen år etter år. slippe bruke masse penger på sommerblomster ;-))
kan godt gi deg noen tips om planter jeg anbefaler, om interessert.... fint å vite om du bor i gammel el ny bolig da, enebolig el rekkehus.... har ikke lest profilen din på en stund så husker ikke om du skrev noe om det.
nyt dagen,

klem Tove

Anette Willemine sa...

Så skjønne brudepiker. :) Virkelig staselig å ha fire stykker.

Ønsker deg en glad onsdag!
Klem,
AW

Nostalgia sa...

Så herlige disse brudepikene med disse stooore hårsløyfene :-) Jeg er vokst opp med hårsløyfer selv, men de var nok litt mindre :-)

Ønsker deg en fortsatt fin uke
Klem, Nostalgia