KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

mandag 26. august 2013

WHAT HAPPENED HERE?


Ukjent fotograf

Som jeg skrev i forrige innlegg, har jeg fått en stor konvolutt med bilder fra GundaM.
I konvolutten lå også dette bildet, et brettet, ødelagt og kassert minne av det som en gang var en lykkelig begivenhet. Bryllupet stod sikkert på 1920-tallet en gang. Hele seks fine brudepiker hadde brudeparet.
Men hva er historien bak det ødelagte bildet?
Har du en god forklaring?Her har jeg prøvd å retursjere bildet tilbake til slik det kanskje opprinnelig var. Brudens ansikt måtte jeg rekonstruere litt fritt.
Her har jeg manipulert bildet. Finn to feil!

Bli med og dikt rundt bildet og lag din egen historie om hva som har skjedd med fotografiet!
Den beste historien blir belønnet med heder og ære i mitt neste innlegg her på bloggen + en liten overraskelse i posten :)

Tusen takk til GundaM fra BruktBo, Stjørdal og bloggen Containergirl for bildet!

12 kommentarer:

amo sin blogg sa...

Tja, du har kanskje manipulert fram kjønnsskifte. Aldri godt å vite kvifor nokon har følt behov for å skade bildet, kanskje berre impulsivt utan noko alvorleg foranledning... Men mest truleg noko vondt og leit som er bakteppe ??
Skal bli spennande å lese vidare..

Fin dag til deg :)

Anette Willemine sa...

Kanskje en skilsmisse? Eller noen som ikke synes de var pene nok på bildet? Gøy å se at du har retusjert bildet. Det ble jo veldig flott!
Ha en fin mandag!

helle sa...

Tror du ikke fotoet er blevet foldet så det kunne ligge i tegnebogen? Bare mit gæt, morsom retoushering!

Klem Helle

Kleppanrova.com sa...

Neimen, er det du som har funnet brudebildet av tanta til pappa, Hjørdis og Peder.
De giftet seg i 1921 med stort bryllup på Dønna/helgelandskysten.
De levde sammen i noen år som ikke var så lykkelig. Det ble oppstamndelse i bygda når det ble kjent at de gikk fra hverandre, noe som var ganske uhørt.
Hjørdis var en legendarisk kvinne og giftet seg meg Bjarnhild i et hagebrylluo 8 år seinere. Det var ikke offesielt, men de levde lykkelig sammen resten av livet.
Hun jobbet som en kar og var godt likt av alle.
Ingun

AvMeg sa...

Staselig med så mange brudepiker :) Jeg tror bildet bare er brettet fordi parets tippoldebarn, noen bortskjemte troll, ikke brydde seg om å ta vare på gamle ting. Bildet ble dytta ned i ei gammel eske før det ble gitt til deg :)

Elin sa...

Jeg tror det har ligget brettet i en lommebok år etter år og blitt tatt fram og brettet ut. Gang på gang. Det var før de byttet hoder. :-P

toves sammensurium sa...

Stakkars Guttorm,som var var så ulykkelig når han måtte være så lenge borte fra sin kjære kone når han var månedsvis av gangen ute på havet.Savnet var ikke til å holde ut,og i bukselommen hans lå alltid brudebildet sammenbrettet slik han kunne ta det frem og mimre om den deilige dagen da de giftet seg,og hennes søstre var så krye og fikk være brudepiker alle i hop!Med bildet i bukselommen følte han seg nærmere henne og hadde han ikke bildet i buksen var det noe som manglet!!!

Toveklem:)

GundaM sa...

hahaha , du er morsom ;)))

en ting er sikkert, det er ikke meg som har bretta det !
hadde ejg hatt tid her nå skulle ejg krota ned en skrøne men jeg er på tur ut døra for å få litt hjelp til et powerpoint oppdrag ejg har tatt på meg, huttitu....

Refleksjon på livsvegen sa...

Så gøy med masse fantasi!
Er berre innom og helsar på :-)

Winkel's Crazy Ideas sa...

Bildet ble brettet i en fei for å passe i Olavs brystlomme slik at han kunne ha det med seg da han ble tatt av tyskerne for motstandsarbeid under andre verdenskrig. Stor var fortvilelsen hans da han satt på Grini og oppdaget at bretten gikk tvers over hans kjære kones ansikt. Pam

erleichda sa...

hehe, jeg elsker disse quizene dine...

jeg tror faktisk at forklaringen er ganske enkelt. Han gikk til krigen. Hun måtte klare seg alene. Det eneste han hadde av bildene, den tiden, var brillups bildet og han måtte bare folde det for å passe i lomma til en soldat.
Han gjorte feil og foldet det sånn at han kunne ikke lenge se ansiktet til sin kjære.
Han døde i krigen med ansiktet hennes ødelagt i bildet men klar i minnet hans...

Fabelaktig sa...

Så spennende bilde ::)

Ønsker deg en nydelig tirsdag. Her skinner sola og jeg har ett spennende kundemøte ikveld :) Min andre kunde i min veldig nye Fabelaktig-portefølje *iiik*

klemklem