KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

søndag 9. januar 2022

LESESTOFF I DET NYE ÅRET

 

Godt nytt år!

Dette bildet viser alle bøkene jeg fikk til jul.

Bøker er alltid velykkede julegaver til den som har alt og er glad i å lese. Bokhylla er overfylt, men likevel er den fysiske boken alltid velkommen. Leseopplevelsen forsterkes av å holde boken i hånden, kjenne på bladene, lukte på den. 

Utseende på boken er viktig! Hvilken av disse bøkene virker mest forlokkende basert på forsiden?

Etter min mening er diktsamlingen til Stig Holmås den vakreste boken jeg har sett på veldig lenge!

Og derfor leter jeg selvfølgelig etter navnet på kunstneren/designeren. Jeg finner det med små bokstaver bakerst i boken: Augon Johnsen

Min datter, Renate Nedregård, ledet en happening, Bok & Bar hos Norli i Bergen sentrum, med bergensforfatterne Stig Holmås, Finn Bjørn Tønder, (hans siste bok skrev jeg om her,) Gunnar Staalesen og Morten Hammerborg i november. Jeg hadde tenkt meg dit. Ville ta med den allerede innkjøpte og leste boken av Tønder for å få den signert, men dessverre ble jeg forkjølet. Vi er jo forsiktige nå for tiden, så jeg fant det best å holde meg hjemme.


 


 Det er stas med personlig hilsen fra forfatteren.  Det var nok under bok & bar at denne signeringen skjedde og det resulterte i at denne vakre diktsamlingen lå under juletreet mitt.

Jeg skal skrive mer om de andre bøkene jeg fikk senere. Men altså nå, denne vakre, lille diktsamlingen: "Dagene er blitt fortere nå". For er det ikke sånn at med årene går dagene fortere? Julen kommer oftere og oftere. Ikke før har jeg ryddet den bort, så må julepynten tas fram igjen! 

Det fine med diktbøker er jo at de aldri blir ferdiglest. De inneholder små skatter som kan tas fram igjen og igjen! Anbefales!

Dette diktet står på baksiden av boken.

Fikk du bøker til jul? Eller hva var din beste julegave?7 kommentarer:

Tove Steinbo sa...

Herlig med bøker. Jeg liker å ha en bok i hånda, slik som deg.
Både min mann og jeg har lest boken til Abid Raja, og den er fantastisk. Helt utrolig at han har klart å komme så langt med den familien, spesielt faren.
Det var en bok som gjorde sterkt inntrykk!
God sndags kveld ønskes av Tove/fargeneforteller

Barwitzki sa...

Jeg fikk til jul en tysk forfatter Mariana Leky "Hva du kan se herfra" og leser den for tiden. Jeg blir med deg, det er herlig å holde en bok i hånden og kunne bla :-))
Jeg kjenner ingen av bøkene dine, fra bokomslaget taler diktvolumet til meg mest og morsomt er også "Bergenseren" lyskjeglen under paraplyen ... Bergen regnbyen! Bergen lysets by! Da vi var i Bergen hadde vi 4 dager med sol. Og det var så fantastisk.
Mange hilsener til deg og alt godt for det nye året til deg og dine. Viola

Villrose sa...

Jeg fikk visst ingen bøker i år, men har mange uleste liggende. Foretrekker også bøker som kan holdes i og blas i. Noen omslag husker man. Synes den til Holmås var spennende.

Bundingen sa...

Der har du lesestoff ei stund! Bøker er kjærkomne gaver, men skjønnlitteratur blir som oftest byttet i strikkebøker her. Men enkelte forfattere byttes ikke og leses ofte flere ganger.

God bok fra Ingunn

Marit sa...

Så mange fine bøker du fikk! Jeg fikk en bok, og den heter "Kattenes hemmelige språk".
Katter er ikke alltid så enkle å forstå, så det var en morsom og informativ. Som eier av to katter kan den være nyttig :)
Den til Abid Raja skal jeg lese en gang.
Ha en fin uke!

Kleppanrova.com sa...

Her fikk du mange fine bøker. Abid sin var overraskende bra. Har nå lest ca 300 sider av Vetle Lid Larsen sin Lucia. Den var totalt annerledes enn jeg hadde forventet, og ble litt sjokkert. Nå digger jeg den og tenker at dette er en flott repetisjon av kunsthistorien og historisk av kriger osv. Han skriver utrolig humoristisk, synes jeg.
Fosse, synes jeg er vanskelig. Lykke til med lesingen.
Godt nyttår :) fra Ingun

Vilt og vakkert sa...

Heisann, vil bare takke deg for kommentaren med disse to innleggene på bloggen min, og så ønsker jeg deg et godt og fredfullt år. Nyttårsklem fra meg ;:OD)
https://viltogvakkert.blogspot.com/2022/01/action-for-happiness-10.html
https://viltogvakkert.blogspot.com/2022/01/lykke-2022.html