KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

tirsdag 13. september 2022

USTAOSET OG HARDANGERVIDDA

 

Ustevatn i septembersol
 

Vi har vært en ukes ferie på Ustaoset på Hardagervidda. Det var så utrolig vakkert. Vi hadde mye sol, litt skyer et par dager, men deilig temperatur og fint turvær. Vi gikk turer på Ustaoset, og noen dager tok vi bilen et stykke innover vidda og gikk derfra. Jeg elsker å komme over tregrensa. Stillhet og ro i ukedagene utenom sesongen. Den mektige naturen ble fotografert både på langt og nært hold. ( Alle fotografier: Jorun Roaldseth) 
 Fjell og vidde og vann. Og ikke minst frisk klar luft og vid himmel og storslagen utsikt.


Det var tid for sauesanking. Disse gikk fritt i fjellet fremdeles og stilte villig opp til fotografering.Litt mer skyer en dag eller to gjorde ikke opplevelsen dårligere.

 

  Blåbær, krekling og einebær side om side.

Det er fargerikt i fjellet i september.

 
Solnedgang over Ustevatn.
 
Fullmåne siste natt ved Ustaoset stasjon.

6 kommentarer:

Marit sa...

Så vakre bilder du har tatt derfra. Jeg har en gang tatt Bergensbanen tur/retur til Drammen/Bergen i september, og det var så vakkert der. Høyfjellet uten trær er noe helt eget.

Kleppanrova.com sa...

Så nydelige bilder, høsten i fjellet er fantastisk. Jeg henger etter på alt, men skal legge ut bildene fra Bremanger øyeblikkelig, driver å ser på dem. Jeg har også vært på tur i Sverige, rundt Siljan-sjøen. Også kom jeg meg en tur Oslo på Nasjonalmuseet og sett din datters verk og Ragnhilds fantastiske frise. Innlegg kommer etter hvert. :)

naturglede/Randi Lind sa...

Å så vakre bilder fra turen. Fjellet er magisk det og særlig på høsten. Skulle gjerne rukket en tur der nå. Men man rekker ikke alt. Kanskje like greit, for da har man jo noe å glede seg til et annet år. Nyt høsten.

Tove Steinbo sa...

Jeg kan ikke nekte for at jeg blir misunnelig når jeg ser disse bildene. Jeg skulle gjerne vært på fjellet både i august og september, men unner deg oppholdet av hele mitt hjerte.
Det er så vakkert med disse høstfargene! Tusen takk for at jeg fikk nyte dine bilder. Fine dager ønskes av Tove/fargeneforteller

Bundingen sa...

Så hyggelig å se bilder fra Ustaoset og Hardangervidda! Fine områder til alle årstider. Jeg bor nær Hardangervidda og har vært i "dine" områder både sommer og vinter. Det er bare så godt å komme over tregrensa!

I dag var det et lite "melisdryss" på fjellet her så vi får bare nyte høstfargene enn så lenge. Vinteren er muligens ikke å langt unna på høyfjellet.

Klem Ingunn

Marit Johanne sa...

Det er så vakkert på fjellet! Jeg har gått tur på Hardangervidda i nærheten av der dere var 2 ganger. Håper på det kan bli en fjelltur igjen neste sommer/høst. Livet har ikke gitt muligheter til det de siste par årene. Uansett gir de turene en har hatt gode minner å glede seg over og se tilbake på. Ha en fin høst!