KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

fredag 30. oktober 2020

SYKLUBB, BUNADSSØM OG EKTE PRØVEKLUTER

 


Døtrene mine, en svigersønn og jeg har startet syklubb. 

Vi har som mål å brodere Gudbrandsdalens festbunad til barnebarnet mitt som skal konfirmeres våren 2022. Min mor broderte mange slike til barnebarna sine. Mor døde i 2017. Nå må jeg ta opp arven, og døtrene mine og den ene svigersønnen har sagt seg villige til å hjelpe til. Dette blir et spennende prosjekt. 

Foreløpig øver vi oss på noen prøvekluter.


Det er veldig mye broderi på denne bunaden, så det er bare å sette i gang. 

Nederst på skjørtet er en blomsterbord og hele skjørtet er overstrødd med blomster.


Det er veldig viktig at ryggen blir fint brodert. Den er jo veldig synlig. Rutemønsteret inni blomstene her er sydd med gulltråd.


Alle bildene her er tatt av bunaden som mor broderte til min datters konfirmasjon

Gudbrandsdalens festbunad slik Husfliden viser den.

3 kommentarer:

Marit sa...

Så hyggelig med et sånt familieprosjekt. Nydelige broderier på bunaden :)

Kleppanrova.com sa...

Så smart å engasjere familien på den måten, og hyggelig å gjøre noe sammen. Jeg har akkurat en slik bunad som jeg fikk da jeg giftet meg for snart 40 år siden. Jeg brukte den sist gang i september da et av barnebarna skulle konfirmeres. Man vet hva man kan ta på seg ved festlige anledninger når man har bunad. Lykke til med prosjektet,

Tove Steinbo sa...

Da vi kjøpte hytta vår i Gudbrandsdalen høsten 1993, bestemte jeg meg for å brodere denne bunaden. Nydelige farger! Jeg brukte lang tid, for jeg er veldig nøye. Ble veldig fornøyd med resultatet - nesten like fint på vrangen!
Det feltet som jeg syntes var vanskeligst er det med gulltråd. Hadde jeg begynt med det, tror jeg at jeg hadde lagt det bort. Jeg tok heldigvis det til slutt. Det må være helt jevnt for å bli pent.
Så hyggelig med samarbeide om dette store arbeidet. Lykke til!
Beste hilsener fra Tove/fargeneforteller