KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

torsdag 10. mars 2011

Angels for a worthy cause / Engler for en god sak

Kunstneren Anne K  har startet engleproduksjon til inntekt for en god sak. 
( Les mer om henne ved å trykke på navnet hennes). 
Hun er en spennende kunstner, vel verd nærmere bekjentskap.


Denne gode saken vil jeg gjerne støtte. Ved å kjøpe en engel som Anne K har sydd, gir jeg penger nok ( kr 200,-) til 40 murstein som etterhvert skal bli til en barnelandsby i Nairobi.
I dag viser jeg hennes første bloginnlegg om saken, slik at dere som leser blogen min, også får bli kjent med hennes initiativ og kan kjøpe engler for en god sak.
Les mer på blogen hennes: http://englergirmurstein.blogspot.com/Om prosjektet:Bakgrunn:
Garden of Eden Kenya Support
Et ektepar i Os, Elin og Harald Ramm Salbu, og et på Hamar, startet et supportprogram etter at de ble kjent med et ektepar i Nairobi som har viet sitt liv til barna fra Kiberaslummen. De har jobbet mot målet om å bygge et barnehjem/storfamilie/barnelandsby der nede i en del år.
Nå er tomten kjøpt, tegningene godkjent av byggesak der nede og byggingen er såvidt startet opp utenfor Nairobi. Historien dreier seg om noen godhjertede ildsjeler som vil dele på godene. Arkitekt Morten Ramm Salbu har tegnet barnelandsbyen.
  http://www.rammsalbu.com/prosjekter/kultur_naering/barnehjem_nairobi/barnehjem_nairobi_1.html 
Alt dreier seg om gaver og dugnad. Ingen tjener noe på det. De har nå en 30 barn på fjernadopsjon og pengene kommer fra norske givere. Alle venner, kjente og naboer er inne med et barn eller to hver.
Engler gir murstein. 
Dette traff meg midt i hjertet, og derfor har jeg laget et engleprosjekt, som går ut på at jeg vil sy engler til hvert av barna som flytter inn i landsbyen. I tillegg syr jeg mursteinsengler for salg, hvor hele beløpet går til Garden Of Eden Kenya Support. Hver engel koster kr. 200,- og det gir 40 murstein til bygging av barnelandsbyen.
Mursteinsenglene er sydd med utgangspunkt i barnetegninger, slik barn oppfatter en engel. Den er med vilje sydd litt rufsete og “uperfekt”, og ingen engler er like, men alle har samme form på øyne og munn, og slik oppstår familielikheten. Til englene brukes kun restestoff eller brukte tekstiler.
Garden Of Eden Kenya på facebook
2 kommentarer:

Anita Tørmoen sa...

Dette var jo et flott tiltak. Måtte det blir storsalg av engler:)

mimmi-leone sa...

Et flott tiltak, takk for at du deler.
Tusen takk for koselig kommentar ang kjolen min!
Ønsker deg en flott helg med hilsen fra Mimmmi-Leone