KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

søndag 29. mai 2011

GAMLE DAGER


Fra venstre: Kristin f 1952, Magnar f 1949 bak, Toralf f. 1955 foran, Asbjørg f. 1950 og meg, Jorun f. 1954


I dag vil jeg reklamere for en morsom bloggidé som A Foreigner in Italy har startet. Det er en Mimreblogg der alle som vil inviteres til å sende inn bilder fra gamle dager og fortelle litt om bildet og minner de har rundt det. Var ikke det et morsomt initiativ? :)
Gamle dager trenger ikke være så veldig lenge siden. Årene går jo så fort og plutselig har vi glemt hvordan det var.

Her er mitt bidrag:
Bildet over er fra slutten av 1950-tallet. Det viser meg og mine søsken i vårt ferieparadis hos Bestemor og Bestefar på Nesje utenfor Molde. ( Vi hadde to yngre søsken også, Johan f. 1958 d. 1980 og Anne-Toril f. 1959) Mor, som fremdeles er frisk og sprek, fødte altså 7 barn i løpet av 10 år. Det var ikke helt vanlig, selv på den tiden å ha så store barneflokker.
Dette er mors hjemsted. Vi hadde flyttet til Lillehammer fordi det var bedre luft der for min eldste bror som led av astma. Mange vestlendinger med astma flyttet til Lillehammer på den tiden.
Vi elsket å være på Nesje i feriene. Her er vi på vei ned til sjøen for å bade. Det var eksotisk å få bade i ekte saltvann. Vi fikk også ro ut og fiske og gå på stranda og samle skjell.
Som dere ser var "ballongbukser" på moten :)

Huset på bildet står fremdeles, men det er ombygget og modernisert flere ganger.

13 kommentarer:

lise sa...

Koselig bilde. Det må ha vært kjekt å være en del av en stor søskenflokk, innbiller jeg meg.

erleichda sa...

fint bilde- fine minner : )

Anita Tørmoen sa...

Den bloggen må jeg ta en titt på. Morsom idé er det!

Mamsens hus sa...

Fint bilde med historie :)
Må inn å titte på den andre bloggen jeg nå. :)
Ønsker deg en fortsatt fin kveld.

A Foreigner in Italy sa...

Hei og tusen takk for flott reklame for bloggen! Håper riktig mange har lyst å bidra med bilder og historier - både fra inn- og utland. Det hadde jo vært kjempespennende å se hvordan folk i andre land hadde det "før i tiden"... Velkommen til alle!

Fjordheim sa...

Så koselige barndommsminner.
Kan forstå at det var stas å besøke besteforeldre ved sjøen.
Har jeg takket for uroen og dei flotte kortene jeg fikk fra deg?
Har ikke fått tatt bilder av det enda. Det har vært ganske så hektiske dager lenge nå. Håper det snart roer seg litt så jeg rekker litt mer her hjemme. Her blir det gjort minimalt for tiden.
Nå sitter jeg med beina høyt å håper jeg kommer meg ut av senga i morgen. hehe. Er ganske så sliten etter 2 1/2 dag meg forberedelser og gjennomføring av konfirmasjonsselskapet. Det ble 13 timers dag i dag. Og da tror jeg at jeg tilsammen satt på en stol toppe 1/2 time. I tillegg så vil en jo helst gå på sko med litt hel når en skal være pyntet til selskap.
Spennene med alle disse gamle bildene du har. Hadde vært flott å visst litt mer om menneskene på dei. Men da får en gjette og dikte litt igjen kanskje, Det var jo morsomt,
Ønsker deg ei god uke ;)

helle sa...

Et rigtigt dejligt søskendebillede fra en tid jeg også kender, jeg er fra 1950. Nogen gange har man en fornemmelse af at alting var bedre dengang! Det var der også meget der var.... Helle

Lise B sa...

Hjertelig velkommen som følger på bloggen min! Og så artig at vi er i slekt. Jeg har fulgt med på brudebloggen din lenge, og så plutselig reagerte jeg på navnet:)

Bente sa...

Kjempeffint bilde og veldig fint å lese om dere på bilde..Koser meg altid her inne hos deg!

Kleppanrova.com sa...

Morsom ide, jeg skriver jo masse om min slekt og fra pappas hjemsted på helgelandskysten på min blogg. Det er utrolig hvor opptatte folk er av gamle bilder av folk og hus. Jeg har fått eposter fra mange i norge og usa som kommer med kommentarer på at det var feil navn eller han kalte vi det og det osv, og det er kjempemorsomt.
Det mest morsomme var da en epost sa: det er ikke dine oldeforeldre det er mine og våre besteforeldre var naboer og gode venner osv. Slikt er drivkraften for mitt prosjekt. Vi trenger gode hjelpere når alle de gamle er vekk slik jeg har det, derfor er det morsomt å blogge om det.

Kleppanrova.com sa...

Jeg glemte å si:
Et utrolig vakkert bilde av dere barna foran det fine huset!

Ja, 7 barn det er mange. Jeg synes vi var mange men, vi var bare 5.
Det er herlig å ha så mange søsken, det skal vi være stolte over!

Eva sa...

Et flott bilde, og det var ikke uvanlig med og være 7 søsken på den tiden. Jeg gikk i klasse med ei som hadde mange søsken, de var 9.. Selv var jeg enebarn og født i 1955.. Skal titte innom den andre bloggen, og synes ideen er veldig god!

Beanie Mouse sa...

Hello!! You won a prize on my found art blog!!!