KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

mandag 9. mai 2011

UKJENTE PARHer kommer to brudepar som jeg fikk av ContainerGirl 

Ukjent fotograf

Dette er to ukjente par som jeg vil tro giftet seg like etter krigen. 
Det var en tid med veldig varierende stil på brudeparene.  Det kan komme av at det var lite å få tak i av klær, og da hadde det ikke så mye å si om man hadde penger eller ei. Det var rasjonering og knapphet på ressurser.

Fotograf Bjerkan, Levanger

Vi ser at det var moderne med puffermer og store pynteblomster for damene. Og det var lov med et forsiktig smil til fotografen.14 kommentarer:

erleichda sa...

Det er noe litt leit over at giftebildene deres ender opp i et bruktbutikk... Og noe utrolig fint over at du gir dem nytt liv
: ) Tusen takk for gaven jeg fikk i posten og kommentaren i bloggen- alltid fint med ros ; )

Anita Tørmoen sa...

Koselige bilder:)

lise sa...

Flotte bilder - og takk for utrolig flott brudepar som jeg fikk i posten! De skal få henge et sted de kommer til sin rett, uten å henge i vinduet!

Bente sa...

Jeg begynte dagen med å se på bildene "dine". De er fantasiske. Gleder meg til å ha mere tid.
Ga en strålende dag!

Kleppanrova.com sa...

Jeg er så enig med en som har skrevet over at det er noe trist og vemodig at brudebilder havner i bruktbutikk.
Men flotte par. Det øverste er iallefall typisk beg på 50 tallet. Helt likt mine foreldes brudebilde.
Ha en fin dag:-)

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Jag hade ju inte tid förut att skriva något om dina underbara bilder . Men här ska du få storyn bakom den översta bilden .
Kraam//Lotta


"Det översta paret gifte sig av djup ömsesidig kärlek . Det var den ena halvan som hittat den andra och blivit en helhet . Mannen dyrkade varenda litet gruskorn som den kvinnan satte ner sina små nätta fötter på .

Kvinnan hade blivit ratat av sin familj och vänner för att hon hade haft en tillfällig förbindelse med en militär av högre rang som legat staionerad i det lilla samhället där hon bodde . Han hade lovat henne guld och gröna ängar och äktenskap . Men när kriget tog slut så flydde militären till sitt , hem till fru och barn och övergav den unga gravida kvinnan. Kvinnan tog sitt pick och pack och skulle fly till stan för att undkomma den värsta skammen , pratet och skvallret .

I taxin som kommer för att hämta henne till tåget sitter mannen som ska komma att bli hennes allt , den hon ska vila sig mot när det är som tyngst . Han ska ta barnet som finns i henne och göra till sitt eget och älska det lilla livet mer än de som de kommer få tillsammans . Han kör henne aldrig till tågstationen , utan de fortsätter tillsammans in till den stora staden där de får ett underbart men kort liv tillsammans .
Mannen lider av en sjukdom som han innan han fyller femtio dö av . Kvinnan kommer efter det att leva sitt liv i djup sorg och längtan efter den mannen , men samtidigt så tacksam över den tiden de trots allt fick tillsammans. "

Don sa...

Puff sleeves... they come... they go!

Seek for Antique sa...

Så bra blogg du har og for ein god i de å blogge om bruder før i tida:):) legger meg til som fyljar..;) takk for hyggeleg kommentar på bloggen din..

Nostalgia sa...

Staselige brudepar :-)

Ønsker deg en fortsatt fin uke !
Klem, Nostalgia

GundaM sa...

takk,takk igejn JOrunn!

artig se bildene komme til sin rett og ikke ipapircontaineren.... eller restavfallet...

vakre dager til deg ;)

klæmm

mimmi-leone sa...

Så morsomt med bildene du viser, artig å se moten og stilen på den tiden.

Ønsker deg en flott helg og tusen takk for koselig kommentar fra deg!

Eva sa...

Flotte brudepar denne gangen også! Moro å lese at vi kan danne våre egne historier rundt disse parene!

Ønsker deg en riktig god lørdag!

Nanne sa...

Flotte par, se hvordan trendene endrer seg. Disse var enkle og handler om tiden de lever i.... Liker disse presentasjonene dine.....

Anonym sa...

Ramla innom bloggen din for første gang nå i kveld. Trivelig å se at du tar vare på gamle bilder. Disse to bildene du har her, tror jeg er forlovelsesbilder. Det øverste paret har du da bryllupsbilde av senere i bloggen din (lagt inn 6.juni).

Hilsen Inger Johanne