KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

onsdag 1. juni 2011

FJERN SLEKTMye rart kan skje når man skriver blogg. F.eks. at man oppdager at en følger viser seg å være en fjern slektning!
Min følger, Lise B, med bloggen Bombalabla tok kontakt på e-post og lurte på om vi er i slekt. Og det har vi funnet ut at vi er, ganske langt ute, og i hver vår generasjon, selv om hun bare er fire år yngre enn meg :) 

Lise har tidligere vist dette brudeparet på sin blogg. Det er hennes oldeforeldre, Ingeborg og Iver, som giftet seg i 1904.  Ingeborg var søster til min farmor! De var fra Eidsvåg i Romsdal, men begge parene måtte til fotograf Engvik i Kristiansund på Nordmøre for å bli fotografert.

Dette forteller Lise B:
"Han hette Iver Brækken, og var født i 1871. Faren var Henrik Halvorson og Margrethe Iversdotter Bugge. Under Brekken lå det en husmannsplass, Skipabrekka, men vanligvis bare kalt Brekken, tror jeg. Her var Ingeborg Toresdatter Brekken født. Ingeborg var storesøster til di farmor, som var den yngste av dem. Marit, mor deres skal ha vært ualminnelig flink, både  i handarbeid og skolearbeid, for eksempel. Ingeborg var elev ved "Elen Ofstads kvinnelige handgjerningsskole i Trondheim!. Der gjorde hun det så bra at hun fikk stipend til industriskolen i Oslo. Men så valgte hun kjærligheten i stedet."

Her er bildet av lillesøsteren til Ingeborg, Karen, som altså skulle bli min farmor. Hun stod brud noen år etter Ingeborg, og giftet seg med Matias Roaldset. Dette bildet har jeg vist på bloggen tidligere.


Mye morsomt kan skje når man har blogg :)

10 kommentarer:

Lise B sa...

Ja, mye morsomt kan skje. Og ikke er det nå så fjernt heller da. Hadde vi vært amerikanere, så hadde vi nærmest blitt telt som søsken:)

erleichda sa...

Life is stranger than fiction jenter!! Kjempe morsomt! DEt er alltid så spennende med familie tre og familie historie!

Bente sa...

Artig historie og vakre bruder.Jeg ser på dem,og lurer på hvilke forventninger de haddde.

Eva sa...

For noen nydelige brudepar! Moro at dere oppdaget at dere er i slekt via bloggen! Moro..

Kos deg med dagen...

Kleppanrova.com sa...

Gratulerer!
Det var en fantastisk historie.
verden er ikke så stor!hm....

Don sa...

Interesting- and I like the dark wedding dresses.

Lise B sa...

Tenk at de skal gifte seg i Fingals cave, jeg har vært inne på you Tube. Utrolig facinerende. Er det vanlig å gifte seg der?

KKvinneblogger sa...

Selve ekteskapsinngåelsen foregår på et offentlig kontor. Vi drar ut til Fingal's Cave for en privat seremoni. Dette blir det nok et blogginnlegg eller to om senere i sommer.

Rasofiel sa...

Hei Agnes. _Grunnen til at Bergen Kjøtt ikke er lagt til i oversikten er at arrangementet ikke har noe med loppemarkeder å gjøre ;-)

KKvinneblogger sa...

Her har det skjedd en mystisk krysskobling, Rasofiel. Men meldingen din er videreformidlet til Agnes.