KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

onsdag 22. juni 2011

Til Elise"Den 17. november 1895 står bryllupet mellom Elise og Kristen. Det ser ut til at avgjørelsen om dato for vielsen ble fattet på kort tid. Forlovelsestiden varte kun en dag – i kirkeprotokollen kan vi se at forlovelsen ble inngått dagen før selve vielsen ble gjennomført.
Elise var da allerede ca. 3 måneder på vei med deres første barn, Trygve. Men de har kanskje vært ringforlovet en stund før den offisielle kirkelysingen?" 

"Formaningen om at hustruen skal være sin mann underdanig var en del av vielsesritualet da Elise giftet seg. Ordlyden ble ikke fjernet før i 1920."

Hentet fra nettsiden Til Elise
Dette er en nettside utviklet av Nord-Jarlsbergmuseene i tilknytning til utstillingen på Eidsfoss i Vestfold, "Til Elise. Formerenke på Eidsfos Verk".

5 kommentarer:

Lise B sa...

Så mye interessant som gjøres rundt omkring!

erleichda sa...

så det skjedde før også på den måte.... skal sjekke ut side- takk for tipset.

Bringebær sa...

Enkle ord med sterkt innhold...Og for et slør!

ReVinyl sa...

Oi, så spennende bryllup du skal i sommer da! Det blir jo desto mer spesielt siden det er datteren din som skal gifte seg da. Lykke masse til! :)

Lise B sa...

Ja, nærmer det seg? Med brylluppet til dattera di altså? Dattera mi skal faktisk også gifte seg i sommer, men det blir i helt andre former; middag hjemme hos dem i leiligheta med de aller nærmeste. Men det er kjekt det også! Og svigersønnen, ja han er svigermors drøm, faktisk:)