KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

tirsdag 14. juli 2020

BERGEN


Denne sommeren oppfordres vi til å feriere i eget land. Hvorfor ikke vandre gatelangs i egen by en grå hverdag i juli. Velkommen til å bli med meg på en vandring i Bergen sentum. Det er mye å se utenom de stedene turistene lokkes til :

Bergen har mange fine kirker. De fleste turister blir ledet til Mariakirken, men Nykirken er også verdt et besøk. Nykirken ligger på Nordnes.

På Nordnes ligger også det nyetablerte bymarkedet. Se mer her

 På bymarkedet kan du oppleve kunstnere i aksjon. Her min datter Agnes som kopierer hurtigmalerne. Les mer om det prosjektet her

Er du interessert i mer brukthandel, er det bare å lete, det er en del av dem i Bergen

 I Bergen finner du smitt og smau med morsomme navn

Halvkannesmauet og Knøsesmauet

Smauene har brostein med hestetråkk i midten der det er bratt.

Gamle trehus og idyller finner du over alt.

Fine, gamle dører har mange tatt vare på.Den Nasjonale Scene er vel verdt et besøk. Utenfor er en fin park. Der skuer Ibsen og måken utover byen.

De har fin oversikt over Ole Bulls Plass.

Ulriken, ett av de syv fjell rundt byen, er å se fra de fleste steder.

Velkommen til byparken med paviljongen og alle blomstene. T.v. ser vi opp mot Fløyen.
Fin by, ikke sant. Så velkommen til Bergen i sommer!

5 kommentarer:

Kleppanrova.com sa...

Så flott det er i Bergen, har ikke vært der på over 40 år? Flaut!
Jeg og to venninner har akkurat vært på en tredagers - biltur rundt om på innlandet. Det stenmmer nok ikke helt for Jevnaker har jo blitt Viken, men pytt!Så hyggelig. Det kommer på bloggen om ikke så alt for lenge. Twins på Kistefoss museet var fantastisk!
Ha en forsatt god sommer i Bergen, jeg må jobbe ferdig mitt til utstillingen, men skal en kort uke til Vestnadet/bremanger. Må ha litt ferie også :)

Tove Steinbo sa...

Jo - Bergen er en vakker by! jeg har vært der flere ganger i ulike jobbsammenhenger.
Jeg har sansen for vakre, gamle dører. Viktig å ta vare på.
Takk for turen - den var veldig hyggelig.
Hilsen fra Tove/fargeneforteller.

Bundingen sa...

For et koselig blogginnlegg! Det gjelder å ha øynene med seg. Tror vi vanligvis haster fra den ene severdigheten til den andre. Bergen er en fin by, og de gangene jeg har vært der, har det alltid vært fint vær!
Takk for fin byvandring, og fortsatt god sommer!

Klem

Maria - Min oldemors hus sa...

Bergen er en flott by, men Halvkannesmauet høres nesten ut som et navn fra Harry Potter-bøkene. :) Selv har jeg vært i Øst-Finnmark på ferie i år, og kan absolutt anbefale det også. Mange flotte steder.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, takk for omvisningen. Har bare vært i Bergen en gang, for en haug med år siden! Det er en fin by! Tenkte jeg skulle lete etter akantus i offentlige rom i sommer, men det er først nå jeg går greit på foten, så det med lange gåturer har måttet vente.
Håper sommeren har vært grei for deg, vi har vel alle hatt en annerledes sommer. Noe kommer det godt ut av det. Vi har lært å sette pris på det vi har i nærheten og tar ingen dager som selvfølgelige!
Ønsker deg alt godt, klem