KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

torsdag 9. september 2021

HÅNDARBEID OG SOMMERFUGLER


 Jeg broderer fortsatt på bunaden til barnebarnet som skal konfirmeres i mai neste år.   

 Jeg har skrevet om dette arbeidet før her på bloggen.

Det er mye arbeid å brodere Gudbrandsdals Festbunad. Det er utrolig mange sting som skal syes og det er mange farger å holde styr på. Oppskriften man får med fra Husfliden er ikke veldig tydelig. Derfor sjekker jeg både nettet og min datters ferdige bunad for å se hvordan det egentlig skal se ut. Datterens bunad var det min mor som broderte.

Skjørtet er nesten ferdig. Nå har jeg begynt på livet. Jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå med gullbroderiet. Det krever at stoffet spennes opp på broderiramme.

 

Den ene siden av livet er ferdig. Nå gjenstår andre framdel av livet, ryggen, veske og lue.

 

Jeg har ordnet meg med et stativ til garnet. Det er 17 forskjellige farger. Godstolen er opptatt av de to skjørtdelene og sofaen er opptatt av broderidelen jeg arbeider på nå. Alle delene er tegnet på samme stoff. På salongbordet ligger tegning og bilder fra Husfliden. Mannen i huset får plass i en annen stol og har et hjørne på bordet til kaffekoppen sin.

Tidlig i sommer fikk jeg en hyggelig pakke med kort i posten.


Pakken var fra Ingunn med bloggen Bundingen. Jeg var nemlig så heldig at jeg vant en give-away hun hadde i forbindelse med sitt 10-års jubileum på bloggen. Ingunn strikker de lekreste ting! Jeg vant et par pulsvarmere i flettestrikk pyntet med små perler. Jeg ble så glad!

De er kjempelekre og utrolig deilige å ha på. Og de er lange nok til å sitte godt og varme hendene. Det er fremdeles godt og varmt ute, men før vi vet ordet av det, får jeg bruk for dem.

Vi har hatt en lang og god sommer i Bergen, og i august var det så tørt at vi måtte vanne i hagen. Det er ikke så ofte det skjer her i byen.

Sommerfuglbusken blomstrer fint nå, og for tiden får den daglig besøk av masse admiralsommerfugler. Det er veldig hyggelig besøk.


 
Fortsatt god september til dere alle!


7 kommentarer:

Marit sa...

Jeg er så imponert over dine broderier! Tenk å sy en helt bunad. Jeg blir matt bare ved tanken :)
Flott sommerfuglbusk!

God helg!

Villrose sa...

Bunaden blir vakker!
Vanvittig mye jobb, men verd det.
Litt misunnelig på sommerfuglbusk m/Admiral.

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Må si jeg er imponert over arbeidet ditt!

Selv om jeg hadde brodert tidligere, var broderi på ullstoff noe helt annet! Og jeg gjorde vel som deg, og søkte råd, og øvde, og øvde, og øvde! Facebook-grupper om bunadsbrodering er også gode å ha.

Godt lys er også helt nødvendig! Så jeg får det best til når jeg sitter på syrommet mitt med godt arbeidslys.

Jeg har bunaden du syer, og gleder meg til å bruke den til konfirmasjonen denne helgen, som jeg gjorde til forrige helgs konfirmasjon, som var corona-utsatt.

Masse lykke til med broderingen!

Klem cathrine :-)

Bundingen sa...

Nydelig arbeid med brodering av bunad! Godt å tenke på at denne bunaden kan brukes i lang tid og sannsynligvis gå i arv. Litt av en innsats du legger ned, så jeg beundrer deg veldig akkurat nå! Lykke til videre! Lett å skjønne at mannen får liten plass i slike situasjoner. Vi må jo ha oversikten når vi arbeider. Så koselig at du setter pris på pulsvarmerne! Håper det blir ei stund til det blir bruk for dem. Uvanlig fin høst i år. Ikke ei frostnatt så langt. Men fårikålen er i kok, og eplepaien er i ovnen. Tur i skogen har det også blitt i dag.

Godt valg!

Klem fra Ingunn

Barwitzki sa...

... jeg måtte også se på det vakre broderiet ditt ... flott.
Det kommer til å bli en fantastisk Bunad. Jeg er så fascinert av denne fantastiske tradisjonen. Det er flott at du hjelper til med å opprettholde det.
Takk for herlige bildene.

Tove Steinbo sa...

Virkelig vakkert brodert! Og jeg vet at det er mye å passe på, for jeg har brodert maken bunad selv.
Flotte og fargerike blomsterbilder, og gratulere som vinner hos Bundingen!
God helg! Hilsen Tove/fargeneforteller

ieschasadeghi sa...

Casino Games | Microgaming, Microgaming & more! - Grizzly
With Microgaming, we 가입시 꽁 머니 환전 have an EXCITIVE 벳 3 suite to offer a wide range of gaming 포커 족보 titles, including all of your favorite slot winwinbet games. 파라오 사이트 We also offer