KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

fredag 8. april 2022

FABELAKTIG FERIE

Etter en mørk og tung vinter med korona trengte vi en ferie. Det ble en forskuttert påskeferie. Og det var ikke dumt. 

Vi dro en ettermiddag fra Bergen til idylliske Lærdalsøren Hotell.

 

Neste dag kom vi fram til denne idylliske hytta i fjellet i nærheten av Hundorp i Gudbrandsdalen. Vi var så heldige å få låne den av kusine Haldis og mannen Svein. For en herlighet! Reneste eventyrslottet  med gress og trollkjerring på taket og solid skigard rundt.

Her kunne vi ta på oss skiene rett utenfor skigarden og gå til nypreparerte løyper i vakker natur. Fint vær og passe mye snø. Lys i øynene og i sjelen.

 

Til og med jeg våget meg ut på skitur.

Også solnedgangen viste seg fram for oss:


Nede i bygda Sør-Fron ventet flere opplevelser. 

Ved gården Sygard Grytting står skulpturene "Flokk" av Gitte Dæhlin


 Tor blir liten i forhold til disse skapningene.

  

 

 

 

 

 

 

 Som navnet sier er det en hel flokk som står der på jordet og ser seg omkring i dalen.

I Sør-Fron har de også en spesiell kirke fra 1700-tallet. Den er åttekantet. 

 Vi var der en mandag utenfor sesongen, men støtte på en velvillig kirketjener som ga oss en spesialomvisning i den vakre kirken.

 

Som om ikke alt dette var nok, fikk vi en spesiell tur hjem til Bergen. En halo , en ring rundt sola, fulgte oss det meste av veien. Helt spesielt ble det over den snødekte Hardangervidda.

God palmehelg alle sammen!
5 kommentarer:

Marit sa...

Så fin ferie dere hadde der. Nydelig terreng der, og flotte skulpturer. Halo på veien hjem var jo helt spesielt. God påske.

Kleppanrova.com sa...

Så morsomt at dere har vært på ferie på Hundorp. Der har jeg vært mye, mors-slekten min kommer derfra. Broren min Svein Tore bor på gården enda, som moren min vokste opp på. Amundgård, ligger høyere opp i bakkene en den vakre kirka dere besøkte. Familiehytta vår, som nå en av mine brødre har overtatt ligger enda høyere opp.

Jeg har faktisk ikke vært på ski i år, det har ikke vært så mye snø at løypene har vært oppkjørt på jordene i Furnes, der vi pleier å gå på ski. Det er herlig å gå på ski, når man først har kommet seg ut. Kanskje jeg får somlet meg til det nå i påsken og kjøre opp i høyden.
Ha en fin helg:)

Barwitzki sa...

Siden hjertet ler :-) så flott tur du hadde. Et fint lite stoppested og etterpå tur til fjellet med en herlig hytte og snø så langt øyet kan se. Dette er nytelse. Det er glede.
Takk for rapporten, jeg ble veldig glad for den. Flott også det siste bildet av Halo... ja, og dette skulpturer... god Palmsøndag...
Klem fra meg.

Tove Steinbo sa...

Veldig artig å se innlegget ditt, for Sør-Fron ligger jo rett nord for Ringebu der vi har hytte. Og en hyggelig venninne som bor i Sør-Fron kjørte oss rundt i området for et par år siden, og viste oss bl.a. den utstillingen. Veldig spesiell! Vi har også vært på konserter i kirken. En av konsertene kom vi til med hest og slede fra Rudi Gard. Helt fantastisk! Jeg lengter oppover til fjellet.
En fortsatt god påske ønskes av Tove/fargeneforteller

Marit Johanne sa...

Ser ut som dere har hatt en fin turopplevelse! Mange fine øyeblikk. Takk for deling :)