KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

lørdag 10. april 2021

UTSTILLING UNDER UTVIKLING

 

Alt Går Bra har inntatt Kode kunstmuseum i Bergen sentrum! 

Programmet for utstillinger har vært utsatt i mange omganger pga. koronarestriksjoner. Men nå er de endelig på plass. De lager en utstilling som utvikler seg mens den er åpen utover våren, så det vil stadig være nye ting å se. Åpent hver torsdag fra kl 11.00 til 20.00 fram til juni. Gratis inngang.

  Lokalet ligger i 2. etasje rett over inngangen ut mot Lille Lungegårdsvann.

 

Hva kommer her?


Det røde rommet.

Utstillingen heter The Mimeograph, Voice to Speech  

Mimeografer ble før dataalderen brukt til å mangforldiggjøre trykte budskap. 

I denne utstillingen fungerer maskinene både som kunstgjenstander og som verktøy som vil bli brukt i løpet av utstillingsperioden.

Bilde klart til trykking på mimeografen.
 


 Et ferdig trykket bilde av mimeografen.

 

Spesialredskaper til Gestetner mimeograf.

 

En gammel skrivemaskin kommer også til heder og verdighet igjen.

 

 Det grønne rommet. 

Første dag av utstillingen. Alle spottene pekte mot veggene. Agnes og assistenten Ingrid diskuterer hvordan de kan stille inn lysene på beste mulig måte.

 


Ingrid klatrer opp...


... og Agnes inspiserer og dirigerer.


 Branko ( i familien kalt Opie) er fornøyd. 

 

Det blå rommet.


 

Bilde i det blå rommet henspiller på Charlie Hebdo


Alt Går Bra har rom på rom til rådighet i KODE 4, den gamle lysverksbygningen. 

Alle rommene er malt i forskjellige farger. Det skal bli spennende å følge med etter hvert som utstillingen utvikler seg.


Det var spennende og fargerike rom å gå i. Spottene laget interessante skygger og gjorde alle gjenstander om til kunst. Jeg har lekt meg litt med et bilde jeg tok.

Velkommen til utstilling!

6 kommentarer:

Kleppanrova.com sa...

Dette ser jo veldig spennende ut. Så de driver å monterer enda, eller er den åpnet?
Fint at du viser så mange bilder fra monteringen, for det tenker ikke folk over at tar så lang tid. Det er utrolig mye som skal stemme med lyssetting osv..

KKvinneblogger sa...

Utstillingen er åpen hver torsdag, første dag var denne uken. Det har ikke vært noen stor åpning pga. restriksjoner. Det er en utstilling som blir til underveis i utstillingsperioden. De jobber der hver dag, bortsett fra tirsdager, da har de en parallell utstilling i Alt Går Bra Lokale i Strandgaten. Siden utstillingen her er åpen bare en dag i uken, vil det være store forandringer fra uke til uke.

oddi sa...

Så spennende, takk for at du deler. Og jeg kjenner at jeg savner utstillinger, konserter, reiser, folk... Akkurat nå er det langt til Bergen, for her er anbefalingen at vi holder oss i egen kommune. Men: kos deg og ha en flott uke.

Barwitzki sa...

Det er så bra at en utstilling åpnes ... det er lenge siden det har vært kunst her hos oss. Jeg broer det ved å gjøre håndverk selv og slipper damp ... du kan se bilder av Dresden i blog min, min kunstby ... men alt er fortsatt stengt. Vi håper og utvikler oss nå selv.
Ha en fin helg og takk for at du viser oss, det er fantastisk å se inn i utstillingslokalene :-)) Takk.

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Så spennende dette så ut! Jeg tror ikke jeg har hørt om mimograf. Men med en pappa i databransjen tidlig på 1970-tallet, fikk jeg god innføring i fremtidens datamaskiner og hjemmecomputere - hvem trodde vel på det da?! Det har foregått en vanvittig utvikling de siste 50 årene. Og denne utstillingen skulle jeg gjerne sett! Takk for fine bilder! Ha en fin søndag! Klem Cathrine :-)

Tove Steinbo sa...

En utstilling som utvikler seg underveis høres artig ut. Og så store arealer de har til rådighet! Og lekre farger - det er kjempegøy!
Jeg har vært veldig treg både med eget blogginnlegg og kommentarer, men i går skrev jeg et om Arkitekturopprøret i Oslo. Det kommer flere.
Det var gøy å ha fargekurs igjen, selv om det måtte bli på ZOOM.
Da ønsker jeg lykke til med utstillingen! Med fargeglade hilsener fra Tove/fargeneforteller