KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

lørdag 14. januar 2012

PINLIG TRONDHEIM!


TALERØRET  er en installasjon som ble gitt fra NTNU til Trondheim kommune i forbindelse med NTNUs 100 års jubileum 2010. Gaven ble overrakt under nærvær av statsministeren og flere andre ministere. Den ble brukt som scene for sangere og talere og det var stor jubel over den storslåtte gaven. 
Siden min sønn var en av arkitektstudentene som var med og utforme talerøret, skrev jeg om det i bloggen min. Du kan lese om det

September 2010:
Foto: Brudeblogg

Foto: Brudeblogg

Foto: Brudeblogg

NÅ:

Adressa: "Traurige omgivelser for «Talerøret»" Foto:STEINAR FUGELSØY


Fra Universitetsavisa: "Ikke flatterende. Talerøret hadde et totalbudsjett på 2 millioner kroner. Allerede seks måneder etter overrekkelsen er NTNUs gave til byen i ferd med å forfalle. Foto: Frida H. Gullestad"


Talerøret ble først plassert i Tordenskjoldparken midt i byen. 
Den var laget for bruk. Det skjønte folk. Den har en fantastisk akustikk. Det var bygget en trapp opp på den smaleste siden så den som ville kunne klatre opp og løpe nedoverbakke inni den mens man ropte og sang av full hals. Barnehagebarn strømmet til og frydet seg. Scatere elsket den. 
Men hva skjedde?
Kommunen syntes ikke den passet i sentrum. De har flyttet den til Lade der den står blant søppel og skrot. Og hvor er trappen som gjør at man kan klatre inn begge veier?
Pinlig, Trondheim! Pinlig!

Flere har skrevet om Talerøret, se her:

NRK

Adressa

UNA.dos. tres.

Universitetsavisa

PCS construksjon

Fullpipe-You Tube

15 kommentarer:

Eva sa...

Dette var trasige greier. Er det politikere som er skyld i fadesen? Dette bør de ordne opp i, og la røret komme til sin rett igjen er min mening..

Ha en fin søndag.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

En bra och rolig idé, synd att röret hamnat så avsides. Kan lätt tänka mig hur kul det är och sjunga eller tjoa in där.
Kramar
AnnaMaria

Refleksjon på livsvegen sa...

snakk om å takke for gåva..
flaut!!

vonar dei rette ordnar opp!!!!

- god søndag -

Janne Tove sa...

Så pinleg og for ein måte å takke på. Blir som alle dei som legg ut julegåvene på finn.no julekvelden.....

erleichda sa...

ja det kjempe pinlig å se! ...og hvorfor skakl det ikke passe i sentrum? å ja .det glemte jeg. snart er det ikke lov å ha det morsomt i Norge... sorry at dette kommer fra en som ikke er Nordmann men det føles sånn i sånn tillfeller : (

Bente sa...

Så synd..og så dårlig gjort...
Håper de sanser seg,og retter feilen!

Josefine sa...

Dette var trasige greier..

Så trist at de ikke kan verdsette en gave mer enn dette, pinlig er vel det rette ordet ja!!

Ha en fin ny uke, klem fra meg

Anne Lise Johnsen sa...

Hei :) ja stoffposen er forholdsvis gammel, gjetter på at den er fra 40 eller 50 tallet? Nå ser jeg at den er solgt, fint for meg at huset tømmes litt :) Det er et svært interessant prosjekt du skriver om her. Det er desverre ikke første gangen jeg hører om en slik sak. Kanskje du kjenner til "hjelmen" av metall som ble lagd som et inngangsparti til fjellhallen i Gjøvik, til OL i 1994? Per Inge Bjørlo lagde denne flotte "inngangen", men den ble fjernet for et par år siden - da folket syntes den var stygg (dette er kortversjonen da)... tragisk.

polkadotpeticoat sa...

That is too bad it looked amazing and had become so many peoples memories that they can't share with others......sad!

Lise B sa...

Uff ja, jeg lurte på hvor det ble av den, men at den havnet i fjøra, det visste jeg ikke noe om før jeg så det her på tv om kvelden. Trondheim kommune har mange underlige synder på samvittigheten, men heldigvis, alt er ikke like fjollete som dette. Nei, jeg håper den kommer til mer sentrale strok etterhvert, det må jeg si

Ninja sa...

Såg att barnen älskade det....borde finnas på en plats nära barn som ju älskar att experimentera

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Men hallå , är dom (ursäkta) helt dumma i huvudet !!
Det verkar ju vara världens roligaste installation .
Alla måste ju tok gilla den . Kan man gå i en tunnel utan att prova att skrika lite för att höra eko och akustik . Här finns ett rör som är speciellt byggt för det , alldeles underbart ju .
Vem är det som tagit det idiotiska beslutet ? Kan ni inte lämna in namnunderskrifter ?

Stå på er !!

Kraam/Lotta

Kleppanrova.com sa...

UFF, TRAGISK og UVITENHET OM KUNSTEN VIRKNING på oss som lekende mennesker.
Det er ikke første gangen man hører om slik, og det er for lite retningslinjer og krav til kunst som gies vekk.
Kunsten blir ofte stuet vekk, fordi noen ikke liker den eller det passer ikke.
Eks:Jeg var med å broderte sceneteppet til Det norske teater i Oslo,designet av Jan Grot. En hvit strek som leker seg på en svart flate. Det blir sjelden vist for det passer ikke til forestillingen.
Så hva gjør man!
"fugleredet" som var så flott utenfor vikingeskipet på Hamar ble også flyttet, til noen som ville tjene penger på det/bruke det som trekkplaster til sin atraksjon istede for at den kunne ligget i det verna våtmarksområdet som den var produsert for.
Markedskreftenes makt!

Linnosaurus sa...

Det er det verste jeg har hørt på lenge! "Passer ikke i sentrum"?

Sånne installasjoner er så morsomme og har så utrolig mye å si for byrommet, at det skjer noe annet enn benkesitting på store åpne plasser. Kan tenke meg sønnen min hadde digga den. Håper dere som bor i området klarer å få den tilbake der den sto. Jeg tenker på røverne i Kardemomme by som røvet Tante Sofie hjem igjen i løpet av nattens mulm og mørke. Kanskje man kan kontakte dem?

:´(

Bringebær sa...

Håper de skjønner at det bør flyttes tilbake! Jeg har bodd på Lade på student i Tr.heim, og ser helt klart at det hører hjemme i midtbyen...Så stilig at sønnen din har vært med på det. Ha en fin uke!