KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

tirsdag 25. september 2012

FAMILIEVOLD


 En liten del av brudebildesamlingen min.

De aller fleste av brudebildene jeg viser her på bloggen er av ukjente mennesker. Vi vet ikke noe om dem, hvem de er eller hvordan det gikk med dem. Men felles for dem alle er vel at de akkurat denne dagen de er avbildet som brudepar, har en drøm om en fin og lykkelig framtid sammen med sin utkårede.

Når jeg ser på alle brudebildene jeg har i samlingen min, vet jeg jo at flere av dem jeg har bilder av, er skilt. Noen av parene ble enige om at de hadde vokst fra hverandre. De valgte å gå hver sin vei etter noen år.
Men det er ikke til å komme forbi at det i flere parforhold utøves vold, at mange familier med pene fasader skjuler stygge sannheter. 

Og vi vet at partnerdrap forekommer, oftest er det mannen som dreper sin kvinne når hun ønsker seg ut av forholdet, men kvinner kan også torturere, undertrykke og drepe sin partner. Dette skjer. 

Det er ikke til å komme utenom når vi ser på den svimlende mengden av håp og drømmer som ligger bak alle disse fotobevisene på lykke jeg viser her på bloggen, at denne tragiske sannheten også må regnes med.
Ikke alle disse parene lever lykkelig sammen til døden skiller dem ad.Scene fra filmen "90 minutter"


20 kommentarer:

Kleppanrova.com sa...

Uff! ja dette er en sannhet som vi ikke kommer utenom.Jeg har iallefall ikke lyst til å se filmen 90min, det holdt de inslagene som jeg så på tv med skuespillerne.
Heldivis har jeg aldri vært involvert i noe slikt selv, men kjenner jo mange som har vært borti voldelige menn, uff! Skrekk og gru!
Tross mine meniger synes jeg det er flott at dette kommer opp og at det blir tatt på alvor. Kansje noen menn begynner å tenke også......la oss håpe det.

Bente sa...

Dette synes jeg det er viktig at vi snakker om.
Norge ligge i et ganske tvilsomt toppsjikt på drap av partner..
Vold i ekteskapet er fremdeles tabu. Vi vil helst ikke vite,vi blander oss ikke,og vi later som om alt er i orden.
Susanne Vega sin sang Luka spilles fremdeles..jeg lurer på om alle har lyttet ti teksten?
Takk for at du tar opp viktig tema!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hemskt, jag ryser bara av och se bilden. Filmen är säkert jättehemsk. Och alla äktenskap är inte en dans på rosor, tvärtom!
Kramar
AnnaMaria

Guri sa...

Det var da svært til tanker du hadde på en tirsdag.....
Men det er jo sant som du sier. Man vet ingenting om den videre skjebnen til disse parene. Håper og tror at det har gått bra med de fleste :)
Fin dag til deg :)
KLÆM

Ninja sa...

Du har en förnämlig samling brudkort och visst, när man tittar på alla dessa bilder så kan man fundera på hur det gick för brudparen och deras drömmar.
Säkert förekom det våld i något av förhållandena tyvärr....

Blått til lyst sa...

Ja, slik er det, og alle par har vel ikke vært like glade for å gifte seg heller. Noen ble fanget i svangerskapets nett, noen ble nærmest giftet bort og noen giftet seg på andre, dårlige grunnlag. På enkelte dager i året sender TV2 ikke-kommersiell nreklame/noformasjo. En de sendte i fjor viste et vakkert brudepar forfra, så kom bildet tatt bakfra og du ser brudgommen klemme armen/hånda til bruden med store blodutredelser. En skremmende filmsnutt, og helt dessverre veldig aktuell.
"90 minutter" tror jeg at jeg glatt hopper over å se..... Liv

Dronninghuset sa...

hei,
takk for kommentar.
har ikke fått noen mail fra deg ang. dronning, som du skriver er sendt meg.

JEG FINNER DEN IKKE - hvor sendte du den??? mailadr?

;-))

klem TOVE

KKvinneblogger sa...

Blått til lyst:
Takk for utfyllende kommentar. Jeg prøver å formidle at alt ikke alltid er slik det ser ut på bildene.

KKvinneblogger sa...

Dronninghuset: Jeg har sendt en ny kommentar til bloggen din.

Maris Gyngestol sa...

Uff ja! Tragisk, men sant... Dessverre!
Fint å belyse slike temaer!! :)

-Mari

Refleksjon på livsvegen sa...

Sterkt tema ...

Ja, sangen er veldig fin!

God natt klem frå Sigrid

Lea sa...

I agree... not all marriages have a "they lived happily ever after" ending. Some, unfortunately end up in separation which is so sad.

Fjordheim sa...

Ja desverre er det slik.
Ikke alle som er like heldig med sin partner. Selv har jeg vært lykkelig gift i snart 28 år. Og kunne ikke tenke meg en bedre mann. Og etter som han sier er det gjensidig. Så jeg er veldig heldig. Vondt å høre om alle de som sliter og som opplever vold i sitt forhold.
Håper du har det bra og ønsker deg en riktig god dag :)

Nikoline sa...

Det er når ein blir påminna om slike tragediar at ein kjem på kor godt ein har det sjølv... det er så mykje forferdeleg som skjer rundt i heimane. Og me "privilegerte" har godt av å sjå slike filmar som "90 minutter"!
Takk for ein veldig koseleg kommentar frå deg forresten:0)

erleichda sa...

Ja det er sant. Dessverre.
De bildene du viser her er fra den ene dagen som skal vare så viktig. Bryllupet blir viktigere enn ekteskapet. Folk tenker mer på den første enn på den andre...

Men jeg synes, uansett hva som kan ha skjedd med dem, det er fint at vi minner dem med den dagen de var på deres beste...

Så du filmen?
( tror ikke jeg klarer å se det)

KKvinneblogger sa...

Jeg tror dette er en viktig film, men jeg orker ikke se den.
Jeg ser aldri voldsfilmer og er ikke blitt tykkhudet. Men vi bør kanskje ha øynene åpne for at vold kan forekomme selv i "de beste familier".

mimmi-leone sa...

Jeg hørte om filmen 90 min på radio, jeg kommer ikke til å se den. Men den fokuserer på et viktig tema.
Som helt klart er mye sjult.

Tusen takk for koselig kommentar fra deg1

Har nettopp kommet tilbake fra messe i Stjørdal. innlegg følger.


Klem fra Marianne

Anonym sa...

Jeg tror jeg kun har møtt et fåtalls jenter som har blitt slått av kjæresten.

Har dog en mannlig venn som ble utsatt for psykisk misshandling av dama, men ingen venninner som jeg kan komme på. Er ganske ekkelt.

Takk og pris snakker man nok mer om slikt i det offentlige rom i dag, enn for femti år siden, men det som jeg finner problematisk er at den voldsutøvende part ofte får gå fri, om han/hun blir tiltalt.
Er en tragedie at barn i dag skal behøve å vokse opp med foreldre som slår.

Anonym sa...

Min far ble psykisk trakassert av min mor noe som gjorde at han tilslutt fikk en dyp depresjon og uføretrygd. Psykiaterne forsøkte å få min mor til forandre på sin oppførsel men hun nektet.
Det igjen har ført til at vi sønner alltid har hatt problemer med kvinner. Vi er redd for å havne i samme situasjon som vår far.
Så filmen "90 minutter" forteller bare en halv sannhet!

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Huff, nei denne filmen orker jeg ikke se. Heldigvis har jeg ikke opplevd dette selv og kjenner ikke noen andre heller som har opplevd det, tror jeg. (håper jeg) Men vi hører jo ofte om dette via media, men da er det helst for sent.

Herlige takkekort i innlegget under:-)

Ha en fin dag:-)