KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

onsdag 6. november 2013

KRONEBRUD FRA VOSS OG ANDRE VAKRE BRUDER


Her kommer endelig noen brudebilder som jeg kom over på antikkmesse i høst:

Herheims foto, Voss
Dette vakre bildet fra Voss er uten dato, men ser det ikke ut som hun sitter på en stol fra 50-tallet? En skikkelig retrostol, ville vi sagt i dag.
Jeg viser litt av passepartoutet med den fine gullborden rundt bildet og lykkekløveren øverst. Disse brukte fotografene ofte å utstyre bildene sine med på 50- og 60-tallet.


Fotograf Børresen? 1959
Her var det vanskelig å tolke fotografens navn, men jeg kan lese årstallet -59 tydelig. En overdådig kjole med tyll og blonder og en enorm bukett med nelliker, roser og "brudeslør". Dette bildet er også pyntet med en gullbord og med to hesteskoer som lykkeønskning fra fotografen.


Foto: K.K. Bergen
Dette brudebildet ser ut til å være fra 1940-tallet. Bruden har en enkel, hvit kjole med trekte knapper i hele fronten og puffermer. Paret er så søte i all sin enkelhet, syns jeg.


Foto: Margit Petersen, Haugesund 1945
Dette paret giftet seg antakelig rett etter krigen. Hun har en hvit kjole i blank silke. Kanskje er den sydd av fallskjermsilke? Jeg liker komposisjonen i bildet og den fine hodepynten hennes.


Foto: S. Kannelønning, Stord
Det eldste brudebildet i dag er fra Stord. Her har bruden svart kjole og hvitt slør med masse pynt på hodet.  Kjolen er ganske enkel, noe som tyder på at bildet kan være fra ca. 1920. Kanskje er det moren og brødrene hennes som er med på bildet, eller kanskje er mannen i midten brudgommen, dog uten knapphullsblomst.

Det har ikke vært mye å si om brudgommene her, de er alle iført mørk dress og de fleste har hvit sløyfe og blomst på jakkeslaget.

Hvilke liv disse ukjente menneskene fikk, vet jeg ingenting om, men jeg hyller deres store dag ved å gjengi fotografiene av dem så mange år etterpå.

9 kommentarer:

Refleksjon på livsvegen sa...

Veldig fine bilete!

Og ein kan alltids undre seg over korleis livet vidare vart...

Ha fin kveld!

Vilt og vakkert sa...

Heisann! Så at det var kommet en følger til, men klarte ikke å se hvem det er fordi iconene legger seg ikke i kronologisk rekkefølge, og da blir det problemer. Merkelig at siste følger ikke også blir den siste med bilde/icon på bloggen! Velkommen skal du være!
Så mange flotte brudebilder. På slektsbloggen min, har jeg også brudebilder bla av foreldrene mine og noen litt lenger tilbake i slekta!
Hvor får du alle disse flotte bildene fra?
Beste hilsen Bjørg Nina

amo sin blogg sa...

Spennande å sjå kor kjolane speglar av tidsepoken.
Og du er spesialist på å finne ut årstala !
Eg likte godt kjolen av fallskjermsilke. Dei var flinke til å sjå muligheitene.

Fin kveld frå Anne-Mari

Bundingen sa...

Dette ble en reise gjennom historien! Interessant! Jenta med brudekrone fra Voss er min favoritt. Et flott par fra 60-tallet vil jeg tro.

Ønsker deg en fin kveld!

Bente sa...

Nydelige fotografier. Jeg liker godt å se disse bildene som gjenspeiler tiden gjennom kjoler og dresser og pynt..Fallskjerm-silke: Vi forstår hvor flinke de har vært til å bruke det som finnes og gjøre det vakkert...
Takk for titten :-)

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Fine brudebilder! Tenk om bildene kunne snakke. Vi vil vel helst tro at det har gått dem alle godt.
Nydelig og interessant kunst fra "Frieze" under her.

ha en fin dag!

Klem fra meg

Kleppanrova.com sa...

Så vakre bilder du har funnet frem til her!
Jeg synes nok det nederste var speielt vakkert og inspirerrende med bruden sittende ute på siden. Det var en spenning i dette bildet, litt utenom det vanlige.

AvMeg sa...

Flotte bildet. Litt av ei brudekrone på første bilde, og det nederste var ganske spesielt. Kan nesten se for meg disse personene som i en film - at de reiser seg og rister av seg de alvorstunge minene når bildet er tatt :)

GundaM sa...

takk for fine bilder og gode tanker ;)

håper november er fin for deg!!

klæm