KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

lørdag 13. mars 2010

Bryllup i 1875

I denne bloggen har jeg vist brudebilder etter innfallsmetoden. Nå tenkte jeg at jeg skulle prøve å vise bildene mer kronologisk. Så i dag viser jeg et av de eldste brudebildene jeg har. Her er et spesielt brudepar som giftet seg i Hardanger i 1875. Bruden har en veldig unik krone laget av perler og dusker istedenfor metall, som vi ser oftere. Hun har også en fantastisk perlebrodert vest, forkle med hardangerbroderi og lange vevde bånd. Skjørtet er også pyntet med bånd . Over armen bærer hun et stykke brodert stoff istedenfor blomsterbukett, slik dagens brud gjør. Brudgommen har mørk dress og stilig hatt. Spillemannen har fela klar og gjestene er kledd i hatter og skaut. Fotograf er den legendariske Knud Knudsen.

3 kommentarer:

Blå-hvit samlemani sa...

Så flott brudefølge, men det er rart å se hvordan ting har forandret seg. Ingen brudepar ville vært så alvorlige på sin bryllupsdag som disse to...

Ha en fin helg!

joakim sa...

Jeg antar, siden du er billedkunstner, at du kjenner til hva åndsverksloven sier om bruken av andres bilder og dermed har ditt på det tørre juridisk. Ville jo vært litt leit om du plutselig fikk en anmeldelse i posten:P

Bilder forteller absolutt en kulturhistorie, jeg er enig med deg der.

KKvinneblogger sa...

Hei Joakim!
Klart jeg kjenner til åndsverksloven.
I denne bloggen prøver jeg absolutt ikke å gjøre andres fotografier til egne verk, men presenterer gamle mesteres bilder og kreditterer dem for det, så langt som mulig. Jeg har tidligere vært inne på at fotografens navn kan forsvinne ved innramming el. l.
Jeg blir alltid glad når fotografens navn synes godt.
Jeg ser på denne bloggen mye som en reklame for gamle mestere, og jeg tjener jo ikke en krone på dette. Jeg er fascinert av hva de fikk til i fotografiets barndom, og hva Knud Knudsen greide i 1875 f.eks. :)