KK (kvinner&kultur)

KK (kvinner&kultur)

onsdag 26. januar 2011

DILLY DAILY DISHES BY OLIVER GATHER


I dag har jeg vært med på en spennende performance i festivalen Never or Now i Bergen. 
Den tyske kunstneren, Oliver Gather, inviterete folk fra Bergen til å vise ham steder der de har sin daglige gang. I går var jeg på intervju med ham og hans to assistenter, en tegner og en fotograf. 
Ut fra dette dekorerte de tallerkener (!) som vi i dag var ute og plasserte på tre steder i mitt nærområde. Se her:Her er vi i undergangen under Danmarksplass. Der går jeg veldig ofte, men jeg er aldri helt sikker på hvilken utgang jeg skal gå, siden jeg blir helt retningsvill når jeg er der nede under bakken. Derfor hadde jeg valgt setningen: "Jeg vet aldri hvor jeg kommer ut" på tallerkenen som skulle settes opp der.
På en søyle var det limt opp en plakat med Maria Amelie, og plutselig ble dette en politisk markering! 
Her er vi ved blokkene i Solheimsgaten. Her er det høye blokker med masse vinduer og verandaer. "Jeg liker å gjette hvem som bor her" står det på denne tallerkenen. Som dere ser fester han den bare røft med gjennomsiktig tape til en lyktestolpe. Poenget er ikke at dette skal være en varig skulptur.
Dette er en performance. Den er grundig dokumentert. 
Dette er Solheim gravplass. Her får jeg en fredfylt, men vemodig følelse når jeg går og ser på gravene. Denne tallerkenen satte vi opp på gjerdet ovenfor en del barnegraver. Den rene, fine tallerkenen med enkle bokstaver ble et verdig monument,  syns jeg.

Etter intervjuet i går, var jeg litt forvirret, og lurte på hvordan dette skulle bli.
I dag syns jeg at jeg har vært med på en stor og sterk opplevelse.
Hvor lenge disse tallerkenene får henge, avhenger jo av dem som går forbi. Jeg håper noen syns det gir dem noe å se dem.

Bilder, lydopptak, kart og tegninger blir vist på Bergen Kjøtt i helgen. Velkommen til å se!

10 kommentarer:

Unknown sa...

salut! wish i understood your words! still am intrigued by your images; love a bit of urban grafitti just not on houses, (especially not mine aaargh). thanks for your visit; enjoy your event, linda...

Kleppanrova.com sa...

Så flott, så interesant å få være med på og at du vil dele det med oss. Takk, skulle gjerne ha vært der!
Ingun

Anita Tørmoen sa...

Street Art! Skikkelig stilig synes jeg.

Marie Lost Bird Studio sa...

Hi there,
jut came over to say hello and wish you a happy 2011! Great photos! I wish I could understand your words.Thanks for your visit.
XO Marie

Anonym sa...

Fascinating installation.

GundaM sa...

jøsses, så spesielt da!!

men håper dere tar ned tallerkenene igjen da når happeningen er over, slik at ingen bare knuser de eller noe. Ikke no`serlig for katt og hund det å trå i ;)

ha ei riktig god helg!

ps, var innom en side der bbrudeparet hadde orange sko og sokker, skal prøve å spore det opp igjen til deg ;)

Anonym sa...

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/ISuVv/~3/75RCHOfjF0s/real-wedding-no-3-erica-abrahm.html


GundaM

KKvinneblogger sa...

Ingen fare for knuste tallerkener.
De er nå pent plukket ned av ukjente samlere. Vet ikke hvem, men det er ingen spor etter dem.

Trollmora sa...

Så flott! Dette hadde jeg virkelig sansen for!
Tusen takk for kommentar(er) inne hos meg både før og etter jeg ble sengeliggende med denne =)(/& lungebetennelsen :) Jeg setter enormt stor pris på det! Du vet jo selv hvor koselig det er med kommentarer... at noen har vært innom for å vise at de tenker på deg liksom :) Uansett, før jeg begir meg utpå filosofiens smale sti her, så ville jeg bare innom å ønske deg en riktig god dag! Snart er jeg frisk og DA skal jeg kommentere og blogge "as usual" jeg også... jippi :)
Klem fra meg!

Lise B sa...

Så flott!