Invitasjon til åvære med på Alt GårBras Strandabroderi utfordring 2024:
Eksempel på et typisk "Strandamaleri" |
Har du lyst å brodere et Strandamaleri som kanskje havner på kunstutstilling?
Jeg har skrevet om kunstnerduoen Alt Går Bra sitt prosjekt om Strandamalerne før.
Nå planlegger de en ny utstilling i Sogn og Fjordane Kunstmuseum våren/sommeren 2024.
I den forbindelse har de utviklet en nummerert broderipakke i begrenset opplag hvor de som ønsker det kan brodere et typisk "Strandamotiv" og sende det ferdige broderiet inn til utstillingen. Ikke vent for lenge med å bestille, opplaget er begrenset og nummerert.
Les hvordan du gjør det:
Vi har nå gleden av å lansere
Alt Går Bras Strandabroderi utfordring 2024!
Strandabroderiet er utviklet av Alt Går Bra, basert på Strandamalernes ikoniske malerier.
Ved hjelp av Alt Går Bras unike broderi-kit, kan du nå selv brodere et slikt Strandabroderi hjemme.
Den perfekte julegave til deg selv eller noen du kjenner?
Alle broderier som er ferdige til 15. april 2024, er invitert til å stilles ut i Alt Går Bras utstilling «Kunst i dei tusen heimar» på Sogn og Fjordane Kunstmuseum våren/sommeren 2024.
Les mer og bestill ditt broderi-kit her!
Alt Går Bras Strandabroderi-kit produseres i et begrenset opplag på 500 nummererte eksemplarer som selges til kostpris, i et kunstprosjekt støttet av KORO og gjennomført i samarbeid med Sogn og Fjordane Kunstmuseum.
«Kunst i dei tusen heimar»
Utstilling av Alt Går Bra i Sogn og Fjordane Kunstmuseum
22. mars - 11. august 2024
Åpning 1. etasje: 22. mars
Åpning 2. etasje: 3. mai 2024
Om Strandamalerne
Alt Går Bra har arbeidet med fenomenet Strandamalerne siden 2019, og gjennomført en rekke utstillinger og prosjekter om de unike landskapsmaleriene. I 2024 vil Alt Går Bra i samarbeid med Museumsforlaget gi ut en bok om fenomenet.
Historien om Strandamalerne utspiller seg i løpet av de to tiårene etter andre verdenskrig i den lille bygden Stranda i det som den gang var Lindås kommune i Hordaland fylke. Et titalls fiskere og småbrukere hadde funnet seg en ny attåtnæring; de malte landskapsmalerier for å spe på inntekten. Med pensel i hånd, oljemaling, og papp-plater produserte de enkle skildringer av små rødmalte stuer i et rolig landskap med fjord og fjell i et forrykende tempo. Og folk kjøpte kreasjonene deres, etterspørselen var enorm. Etter tyve år hadde Strandamalernes produksjon nådd nesten en halv million malerier, som ved hjelp av salgsagenter og postvesenet nå hang på vegger i hytter og hus over hele landet. I dag er Strandamalerne glemt, og maleriene deres satt på loftet eller gitt bort til loppemarked. Alt Går Bras prosjekt «Kunst i de tusen hjem» (2019-2024) har satt seg fore å løfte denne kulturarven frem i lyset igjen.
Se mer under «Ongoing and broderi» og «Popular paintings» på www.altgarbra.org
Håper mange syns detter er spennende og har lyst å være med! Lykke til!
7 kommentarer:
Koselig med broderi, men denne stilen er nok ikke helt meg. Lykke til for alle som blir med. Ha en fin dag KK!
Jeg husker at du har skrevet om disse maleriene før. Det er jo en flott ide med disse maleriene og broderiene. Jeg har ikke brodert på mange år. Jeg håper at mange vil delta :)
Jeg har ikke tid, jobber mot sommerutstilling i Vågå. Men kan jeg få lov til å sende den videre til en venninne på vestlandet (Bremanger)?
Hilsen Ingun
Del veldig gjerne med alle som liker å brodere! 😄
Det hadde vært gøy å være med, men det går dessverre ikke nå.
Veldig artig å sette i gang dette. Lykke til!
Og fortsatt gode adventsdager! Hilsen Tove/fargeneforteller
Takk for invitasjon til å delta, men jeg har dessverre ikke mulighet til å bli med. Men lykke til!
Veldig morsom ide! Men det blir ikke helt en stil jeg broderer nå. Jeg har et godt minne om våre kjære naboer som var nesten som besteforeldre for meg. De hadde et bilde som må ha vært et av disse Strandamaleriene. Jeg husker jeg drømte meg bort i det koselige lille røde huset ved et vann :)
Legg inn en kommentar